Securitate si sanatate pentru HORECA

06 August 2013
06 August 2013
sanatate si securitateHORECA
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria hoteliera, a restaurantelor si de catering (HORECA) este unul din principalii creatori de locuri de munca din Europa, numarand aproape 8 milioane de angajati. Acest lucru evidentiaza importanta gestionarii adecvate a securitatii si sanatatii si a prevenirii riscurilor pentru accidente si boli profesionale in acest sector.

HORECA

Sectorul hotelier, al restaurantelor si de catering (HORECA) este unul dintre sectoarele cu cea mai rapida dezvoltare din Europa. In 2004 peste 7,8 milioane de persoane au fost angajate (Eurostat, 2005) si sectorul a produs o cifra de afaceri de peste 338 de miliarde EUR (Eurofound, 2005). Acesta consta in principal in restaurante si baruri, care reprezinta trei sferturi din locurile de munca. Alti angajatori din acest sector includ campinguri, camine pentru tineret si cantine. Majoritatea coplesitoare a companiilor sunt mici, angajand mai putin de 10 persoane. Femeile reprezinta putin peste jumatate din forta de munca. (Eurofound 2005: „Hoteluri si catering - politici, probleme si viitorul”).

Locurile de munca tind sa fie temporare, cu ore neregulate, slab platite si cu putine perspective de cariera. Exista un numar mare de tineri care lucreaza in acest sector.

Caracteristicile sectorului HORECA care pot sa aiba un impact negativ asupra securitatii si sanatatii la locul de munca (OSH) sunt urmatoarele:

- sarcinile de lucru grele
- statul in picioare timp indelungat si pozitiile statice
- contactul cu clientii (uneori dificili)
- nivelul ridicat de munca seara si in weekend, care perturba echilibrul dintre viata profesionala si cea privata a unui angajat
- nivelul ridicat de stres
- munca monotona
- hartuirea si chiar violenta din partea clientilor, a colegilor si a angajatorilor
- discriminarea impotriva femeilor si a persoanelor din alte tari.

Raportul EU-OSHA privind protectia lucratorilor din sectorul hoteluri, restaurante si catering


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]