Un comportament riscant este de cele mai multe ori urmat de o consecinta pozitiva ce pare fireasca. Scurtaturile sunt deseori preferate pentru a economisi timp si deoarece conduc la un rezultat mai rapid.
Nu de putine ori, un comportament riscant poate fi etichetat ca fiind „eficient”. De exemplu, lucrul la instalatiile electrice, fara scoaterea lor de sub tensiune, este considerat un comportament acceptabil, deoarece este in beneficiul productivitatii muncii. Intr-o astfel de cultura, lucratorul care repara sau regleaza un echipament fara sa-l scoata de sub tensiune este considerat un erou. El poate rezolva problemele fara sa incetineasca productia.
Comportamentele nu apar din neant. Majoritatea oamenilor muncesc intr-un anumit fel pentru ca se asteapta sa obtina rezultate rapide, sigure si pozitive. Oamenii isi asuma riscuri pentru ca se asteapta sa castige ceva in schimb.
Puneti-va urmatoarele intrebari:
- Care sunt consecintele pozitive ale unui comportament riscant?
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
- Un lucrator se bucura de prestigiu si de mai multa atentie din partea colegilor atunci cand adopta un comportament riscant in defavoarea unuia sigur?
- Care sunt consecintele profitabile ale unui comportament riscant ce pot fi reduse sau eliminate?
Florina Mohanu, Redactor-sef “Revista de Securitatea si Sanatatea in Munca”