Director. Concediu medical. VIDEO

17 Aprilie 2012
17 Aprilie 2012
concediu medicaldirectordrept de semnatura
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dreptul de a incheia si semna acte juridice

Care sunt conditiile de indeplinit pentru ca un director al unei societati comerciale cu capital social integral de stat sa mai detina drept de semnatura daca intra in concediu medical?

Va invitam sa urmariti filmarea pentru solutia oferita de specialistii www.portalcodulmuncii.ro




Raspuns: In speta nu se precizeaza raportul juridic in baza caruia isi desfasoara activitatea persoana respectiva, daca este raport de munca adica persoana este salariat al societatii comerciale in baza unui contract individual de munca sau daca este raport de mandat adica directorul isi desfasoara activitatea in baza mandatului primit.

In cazul in care directorul isi desfasoara activitatea in temeiul Codului muncii in baza unui contract individual de munca atunci concediul de odihna suspenda CIM in temeiul art. 50 lit. b) din Codul muncii , republicat.

 Potrivit art. 49 alin. (2) din Codul muncii , republicat, suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
Alin. (3) din acelasi articol prevede ca pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

Prin urmare, apreciem ca exercitiul dreptului de a semna documente va fi si el suspendat ca efect al suspendarii prestarii muncii datorita concediului medical, daca nu s-a prevazut altfel prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

In cazul in care directorul isi desfasoara activitatea in baza unui contract de mandat in temeiul Legii 31/1990 , atunci limitele si conditiile in care se va realiza conducerea societatii sunt decise de consiliul de administratie. Raporturilor juridice stabilite in baza contractului de mandat incheiat de director cu societatea comerciala nu ii sunt aplicabile dispozitiile Codului muncii .

Potrivit art. 143 indice 1 alin. (2) din Legea 31/1990 , modul de organizare a activitatii directorilor poate fi stabilit prin actul constitutiv sau prin decizie a consiliului de administratie.

Asadar, societatea este libera sa stabileasca, prin act constitutiv si/sau prin decizia consiliului de administratie regulile de organizare a activitatii directorilor. Legea 31/1990 nu prevede incetarea mandatului in situatia in care intervine in privinta directorului incapacitatea temporara de munca din motive medicale.

Totodata, potrivit dreptului comun in materia contractului de mandat, concediul medical nu reprezinta caz de incetarea a mandatului incredintat, astfel incat, in lipsa unei stipulatii contrare in actul constitutiv sau prin decizie a consiliului de administratie, apreciez ca directorul  va avea dreptul de a incheia acte juridice in numele societatii si a semna acte juridice si pe durata concediului medical.
NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]