Prelungire CIM pe durata determinata pentru realizarea unui proiect

13 Februarie 2012
13 Februarie 2012
Codul munciiCIM durata determinatacontract de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X





Intrebare:

O societate a incheiat cu un angajat trei contracte de munca pe perioada determinata, fara pauza intre ele, in perioada 26.09.2011- 26.03.2012. Societate are in continuare nevoie de serviciile acestui angajat pentru o perioada de inca 3 luni dupa data de 26.03.2012 (cand expira cel de-al treilea contract de munca pe perioada determinata).

Ce solutii exista in acest caz in conditiile in care, potrivit Codului Muncii, sunt acceptate numai 3 contracte munca succesive pe perioada determinata?

Raspuns:

Art. 82 alin. (4) din Codul muncii , republicat, prevede ca intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata, iar conform alin. (5) din acelasi articol, contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Asadar, in speta prezentata contractele individuale de munca sunt contracte succesive, iar numarul contractelor de munca ce se se pot incheia succesiv este limitat la maxim 3. Odata cu expirarea celui de-al treilea contract individual de munca pe durata determinata apreciez ca se poate incheia numai un contract individual de munca pe durata nedeterminata.

Potrivit art. 82 alin. (3) din Codul muncii, republicat, contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
In temeiul acestei dispozitii legale apreciez ca ori de cate ori va fi necesar in cazul unui program, proiect sau lucrare, contractul va putea fi prelungit dupa expirarea termenului initial, deci chiar peste termenul maxim de 36 de luni (daca acesta este termenul initial), cu perioada (durata) realizarii proiectului, programului sau lucrarii.

In concluzie exista posibilitatea legala de a prelungi cel de-al treilea contract de munca incheiat pe durata determinata pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari. Prelungirea se va realiza anterior expirarii CIM, deoarece un contract care a expirat nu mai poate fi prelungit.


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]