5 pasi pentru o automotivare eficienta

automotivareobiectiv
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca doriti sa realizati cat mai multe lucruri, evaluati cadrul asupra caruia aveti influenta: propria dvs. persoana, motivarea interioara.

1. Incheiati un pact cu dvs. insiva

Fiti constient de obiectivul pe care il puteti atinge.
Formulati acest obiectiv in scris si semnati-l ca pe un contract. Pozitionati acest contract undeva in campul dvs. vizual, astfel incat sa va aduceti mereu aminte de el. Locul trebuie sa fie potrivit caracterului dvs. (de exemplu, persoanele extravertite vor plasa contractul la vedere, sa poata fi vazut de oricine, in schimb introvertitii vor prefera locurile mai ascunse, de tipul unui sertar folosit frecvent.).

2. Stabiliti-va prioritati

Daca doriti sa urmati consecvent obiectivul propus, trebuie sa va eliberati de activitatile de rutina, de razboiul cotidian cu hartiile, de lucrurile mai putin urgente si neimportante. De aceea, cantariti bine ce sarcini, informatii si fapte sunt esentiale pentru atingerea obiectivului dvs. si concentrati-va asupra acestora. Toate celelalte lucruri delegati-le in mod consecvent.

Verificati permanent ce progrese ati inregistrat. Nu va neglijati angajatii si nu-i tratati ca pe „ultimii oameni". Mobilizati-le cat se poate de mult motivarea si capacitatea de lucru, solicitandu-i si laudandu-i pentru performantele obtinute.

3. Neutralizati factorii perturbatori

In ciuda prioritatilor si delegarii, intotdeauna se mai ivesc lucruri care pot impiedica atingerea consecventa a obiectivului dvs., cum ar fi, de exemplu, micile crize profesionale sau personale, ori clienti nemultumiti. Ganditi-va cat de mult trebuie sa va implicati in rezolvarea unor astfel de probleme. Desi sunteti tentat sa rezolvati toate problemele in acelasi timp, infranati-va. Spuneti-va tot timpul:
- Invat sa refuz.
- Sunt stapanul telefonului, si nu sclavul sau.
Astfel de decizii pot fi notate pe hartiute mici lipite pe monitorul calculatorului dvs. Lasati fantezia dvs. sa zburde in libertate!
 
4. Invingeti blocajele prin afirmatii

Afirmatia este un complex psihologic care descrie un caz de depasire si rezolvare a unei probleme prin exprimare. De exemplu, cand sunteti suprasolicitat din cauza lucrului si nu mai stiti ce sa rezolvati mai intai pentru ca toate sunt la fel de importante, repetati-va urmatoarea afirmatie: am incredere in puterea mea interioara de decizie si stiu ca intotdeauna voi rezolva ceea ce este mai important. Bineinteles, este o idealizare a situatiei. Afirmatiile intaresc puterea de autoconvingere, va confera liniste si discernamant, astfel incat veti vedea mai clar ce aveti de facut.
 
5. Schimbati-va starea de spirit si tonusul fizic

Mentinerea performantelor ridicate pe o perioada indelungata de timp da nastere la probleme de sanatate. Intr-o asemenea situatie va simtiti epuizat. In acest caz nu va mai ajuta nici contractele cu dvs. insiva si nici hartiutele lipite pe monitorul calculatorului. Linistea si relaxarea sunt esentiale pentru regenerarea fizica si spirituala.

Luati-va concediu si bucurati-va de el. Nu va luati de lucru cu dvs. Odata intors cu forte proaspete la serviciu, incercati sa va mentineti starea de bine. Faceti apel la tehnici de relaxare. Nu trebuie neaparat sa faceti un exercitiu de gimnastica sau yoga. Daca va puteti destinde prin plimbari in aer liber sau pregatind specialitati culinare, atunci procedati in consecinta.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
automotivareobiectiv

Data aparitiei: 20 Ianuarie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

5 pasi pentru o automotivare eficienta Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]