Proiect de formare a cadrelor didactice din invatamantul primar si gimnazial

formare cadre didacticeproiect formare profesionale cadre didactice
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In urma aprobarii de catre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman a fisei de proiect depuse de Ministerul Educatiei Nationale, proiectul "Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti" (CRED) este in faza de prelansare.

In cadrul acestuia vor fi formati, in urmatorii 4 ani, 55.000 de profesori din invatamantul primar si gimnazial (15.000 — primar si 40.000 — gimnazial) pentru a preda in conformitate cu noile planuri-cadru si programe scolare aferente celor doua cicluri de invatamant.

Mai exact, vor fi realizate abilitarea curriculara a 55.000 de cadre didactice printr-o abordare metodologica centrata pe competente-cheie, in acord cu noul curriculum, precum si adaptarea activitatilor de invatare la nevoile specifice ale fiecarui elev, inclusiv ale celor aflati in risc de abandon scolar.

In aceeasi masura, prin elaborarea si utilizarea de resurse educationale deschise, relevante pentru aplicarea la clasa a noului curriculum, CRED pune un accent deosebit pe promovarea abordarilor didactice orientate pe competente. In acest scop, vor fi elaborate 26 de ghiduri metodologice care acopera toate disciplinele prevazute in noile planuri-cadru pentru invatamantul primar si gimnazial si vor fi aprobate 7.200 de resurse educationale deschise, accesibile elevilor si cadrelor didactice.

Alte obiective subsecvente sunt elaborarea, adoptarea si promovarea documentului de politici educationale Repere pentru proiectarea si actualizarea curriculumului national, dar si promovarea unei noi metodologii privind dezvoltarea curriculumului la decizia scolii, de asemenea, centrat pe dezvoltarea competentelor. In acelasi timp, va fi revizuita si metodologia programului A doua sansa pentru invatamantul primar si gimnazial.

In cadrul activitatilor proiectului, care vor insuma 330.000 de ore de formare la nivel national, vor fi alcatuite 2.750 de grupe de formare in toate judetele si in Capitala. Accesul la informatiile de specialitate va fi facilitat de 900 de formatori.

Proiectul Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti este parte integranta a Strategiei Europa 2020 prin Strategia privind Reducerea Parasirii Timpurii a scolii (aprobata prin Hotararea de Guvern nr. 417/2015) si are la baza recomandarile OECD si UNICEF incluse in documentul de pozitie Romania 2017 — Studii OCDE privind evaluarea si examinarea in domeniul educatiei.


Sursa: Ministerul Educatiei Nationale


NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formare cadre didacticeproiect formare profesionale cadre didactice

Data aparitiei: 21 Septembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Proiect de formare a cadrelor didactice din invatamantul primar si gimnazial Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]