Scrisoarea de respingere

scrisoarea de respingererespingere interviuscrisoare de respingere dupa un interviuinterviu angajareangajare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Dupa fiecare interviu de angajare la care ne ducem asteptam sa primim un raspuns, indiferent de natura acestuia. Unul dintre rolurile principale ale recrutorului este sa ofere si acest feedback din care sa intelegem ce nu a fost bine si sa invatam ce avem de facut mai departe.

Din pacate in majoritatea cazurilor feedback-ul ori intarzie sa apara, ori nu vine deloc. Pentru ca suntem prea putin educati sa-l oferim sau sa-l primim.

Ei bine exista totusi cazuri in care primesti ori un telefon, ori un e-mail prin care ti se comunica ca ai fost respins si motivele pentru care s-a intamplat asta. Daca motivele sunt sau nu cele reale, nu face subiectul acestor randuri. Dar este foarte bine ca am primit macar un semn dupa care stim sa ne continuam cautarile si sa nu ne mai facem iluzii.

Cati dintre voi ati primit astfel de reactii de la recrutori sau de la angajatori care v-au motivat atat de tare incat nu ati renuntat sa trimiteti intentia de angajare inclusiv la aceeasi companie? Pentru simplul motiv ca acea companie era cea care va putea oferi ceea ce cautati. Sau era, pur si simplu, dorinta de a satisface un orgoliu personal.

Sunt oameni care lupta pana in panzele albe pana obtin ce vor si fac in asa fel incat sa profite de toate oportunitatile oferite pentru a-si atinge obiectivul de cariera.

Astfel de exemple sunt Madonna, U2, regizorul Disney Tim Burton si multi multi altii de categorie grea.

In 1976, Tim Burton era inca un elev de liceu cu un mare talent pentru scris care si-a incercat norocul la Walt Disney. El a trimis atunci companiei cartea pentru copii pe care a scris-o, The Giant Zlig. S-a ales cu o scrisoare de respingere din partea Walt Disney Productions care a considerat ca lucrarea seamana prea mult cu opera unui alt scriitor. Cativa ani mai tarziu, Burton ajungea sa lucreze in departamentul de animatii al Walt Disney.
Aceste exemple nu fac decat sa ne confirme ca orice scrisoare de respingere nu poate aduce decat lucruri foarte bune. Si eu am fost deseori respinsa de-a lungul carierei mele si asta nu m-a facut decat sa merg mai departe si mai dornica, mai consecventa si mai puternica. De multe ori a fost nevoie sa-mi ajustez strategia, poate chiar sa o schimb, pentru ca fiecare angajator este altfel, dar a meritat efortul.

Cred cu tarie in omul potrivit, la locul potrivit, la momentul potrivit. Si mai mult ca sigur daca ai fost respins o data, sau de doua ori, sau chiar de o suta de ori, vine acel moment in care vei primi raspuns pozitiv. Iar bucuria acelui moment va fi cu atat mai mare cu cat stii foarte bine cate eforturi au fost in spate, si cate experiente.

Totul tine de ambitie, perseverenta, de motivatie si de dorinta de a fi din ce in ce mai bine pregatit cu fiecare ocazie de a participa la un interviu ivita. Nu poti sa devii cel mai bun decat dupa ce afli cum e sa fi respins si sa construiesti, de multe ori, de la zero.

Deci, sa traiasca scrisoarea de respingere si tot ce aduce ea bun in vietile noastre!!!

Autor: Corina Neagu




de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
scrisoarea de respingererespingere interviuscrisoare de respingere dupa un interviuinterviu angajareangajare

Data aparitiei: 24 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Scrisoarea de respingere Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Scrisoarea de respingere

Mai multe articole despre respingere interviu

ARTICOLE SIMILARE

Scrisoarea de respingere

Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]