O legislatie fara secrete: Tratatul de dreptul muncii

tratat dreptul munciialexandru ticlealegislatia munciidreptul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Intr-o societate in care schimbarile rapide sunt la ordinea zilei, modificarile frecvente in domeniul legislativ nu puteau sa fie decat parte integranta a acestui peisaj. Pentru ca multe nelamuriri si probleme se nasc din hatisul infinit al legilor, o lucrare exemplara cu titlul Tratat de dreptul muncii reprezinta mai mult decat o necesitate.

Tratatul de dreptul muncii, editia a VI-a revizuita, semnata de prof. univ. dr. Alexandru Ticlea, rector, cadru didactic si expert in dreptul muncii, cu o experienta de peste 30 de ani, ofera legislatiei de drept un pilon indispensabil.

Click aici pentru informatii complete despre Tratatul de dreptul muncii!

Rentrop&Straton, in parteneriat cu Editura Universul Juridic, ofera astfel solutia oricaror provocari din dreptul muncii. Modificarile aduse acestei legislatii au confirmat rolul important pe care il joaca Tratatul de drept (ajuns la a VI-a editie) in cercul profesionistilor din domeniu.

Tratand indeaproape chestiunile legate de incidenta actelor normative complementare si conexe,  in vigoare la data de 1 august 2011, lucrarea cuprinsa in peste 1.000 de pagini isi indeplineste cu succes menirea de analiza critica a modificarilor aduse de legislatia muncii.

Sunt surprinse si prezentate paralelismele, necorelarile si contradictiile dintre anumite dispozitii legale, oferind solutii practice atat de necesare in activitatea celor care lucreaza in domeniu sau se lovesc constant de aplicarea normelor de drept al muncii.

Tratatul de dreptul muncii este structurat in patru parti distincte ce inglobeaza 22 de capitole teoretice, analitice si aplicate, pentru a facilita intelegerea profunda a dreptului muncii ca stiinta, a conceptelor cu care opereaza si a normelor juridice pe care este fundamentat.  

Vezi AICI mai multe detalii!

Tratatul de dreptul muncii este o lucrare complexa, ampla si actuala, absolut necesara tuturor celor care activeaza in domeniu ori sunt doar interesati de dreptul muncii, fie ei studenti, practicieni (consilieri juridici, avocati, judecatori, personal din compartimentele de resurse umane) si specialisti teoreticieni (cercetatori, cadre didactice).

Increderea in profesionistii nostri duce la o munca de exceptie, avand alaturi lucrari exceptionale precum cea de fata. Tratatul de dreptul muncii constituie un esantion in domeniu atunci cand ne referim la calitate, eficienta si profesionalism.

Viziteaza pagina de prezentare a lucrarii Tratat de dreptul muncii!

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tratat dreptul munciialexandru ticlealegislatia munciidreptul muncii

Data aparitiei: 14 Decembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

O legislatie fara secrete: Tratatul de dreptul muncii Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]