Ce doreste un angajator in 2011 de la candidati

05 August 2011
05 August 2011
recrutareangajatoriforta de muncadepunere CV
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ti-ai depus un CV formal si o recomandare din partea ultimului angajator? Este foarte posibil ca pentru unii angajatori aceste informatii sa nu mai fie suficiente. Asa cum se arata intr-un studiu recent, cele mai multe firme care au angajat in primele luni ale anului in curs, au ales oameni care au aplicat intr-un mod spontan, dar si ca urmare a recomandarilor interne.

In concret, peste 80% dintre firme au optat pentru acest sistem de recrutare si selectie si au avut ca sursa principala aplicatiile spontane, in vreme ce 77% au tinut cont si de recomandarile venite din partea celor din cadrul aceleiasi companii. Cu toate acestea, procentul celor care au apelat la site-uri specializate este destul de mare, respectiv de 74%, astfel ca cei care isi cauta un loc de munca si nu au parte de recomandari interne, mai au inca o sansa.

Procentele mai mari din primele doua categorii se datoreaza faptului ca astfel de proceduri de recrutare si selectie costa companiile mai putin decat daca ar apela la ajutorul unor site-uri specializate sau la un head-hunter profesionist.

Printre alte metode de recrutare ceva mai ieftine se numara si selectarea candidatilor din propria baza de date, selectarea tinerilor cu potential aflati in programe de practica, precum si alegerea candidatilor direct de pe bancile scolii. In plus, angajatorii au apelat si la agentiile de profil, la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca sau la targurile de joburi.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]