Statul PLATESTE jumatate din salariul noilor angajati de peste 45 de ani sau someri

angajare persoane peste 45 de aniangajare someristimulare angajare persoane de peste 45 de ani
Statul PLATESTE jumatate din salariul noilor angajati de peste 45 de ani sau someri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua propunere legislativa a fost recent depusa la Senat si are in vedere instituirea unor masuri pentru stimularea ocuparii pe piata muncii din Romania.
 
Concret, o serie de deputati si senatori PNL propun ca angajatorii care incadreaza in munca persoane cu varsta de peste 45 de ani sau somere, sa primeasca jumatate din salariul angajatului, dar nu mai mult de suma de 2.750 lei.
 
In expunerea de motive, se poate vedea ca:
 
"Propunem ca angajatorii care in perioada 1 iunie 2022 - 31 decembrie 2023 incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, cu norma intreaga, persoane in varsta de peste 45 de ani ale caror raporturi de munca au incetat din motive neimputabile lor, in anii 2020-2022, persoane cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani inregistrate ca someri in evidenta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, precum si cetateni romani, incadrati in aceleasi categorii de varsta, carora in anii 2020-2022 le-au incetat raporturile de munca cu angajatorii straini de pe teritoriul altor state, din motive neimputabile lor, primesc lunar, pentru o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata din aceasta categorie, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.750 lei. 
 
Majorarea stimulentului de la 2.500 lei la 2.750 lei a avut in vedere si faptul ca, de la 1 ianuarie 2022 nivelul salariului minim brut garantat in plata a fost majorat cu 10%".
 
In ceea ce priveste sustinerea financiara a acestei masuri, initiatorii sunt de parere ca, printr-o buna utilizare a fondurilor europene nerambursabile disponibile prin ”Initiativa privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor” (Romania dispune in continuare de cca. 300 milioane de euro in cadrul financiar 2014-2020) s-ar putea acoperi tot efortul financiar pentru stimularea angajarii tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani. 
 
De asemenea, avand in vedere cresterile de productivitate pentru mediul economic si cresterea PIB, impactul bugetar va fi amortizat si chiar putem sa vorbim, pe termen mediu, de un impact bugetar pozitiv asupra bugetului general consolidat. Mai mult decat atat, masurile propuse vor aduce un sprijin consistent mediului economic intern, care va putea sa creasca productia si sa dezvolte, avand la indemana forta de munca necesara
 
Atentie! Vorbim despre un proiect de lege care nu este inca in vigoare. Pentru a produce efecte, are nevoie de votul favorabil al Parlamentului, promulgarea de catre presedintele tarii, precum si de publicarea in Monitorul Oficial.
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Atentie! Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada!
Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Scapati instantaneu de stresul
intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea pe stick „Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz” gasiti TOT!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajare persoane peste 45 de aniangajare someristimulare angajare persoane de peste 45 de ani

Data aparitiei: 23 Martie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Statul PLATESTE jumatate din salariul noilor angajati de peste 45 de ani sau someri Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]