Asa se face ca angajatii de pe piata muncii din Romania ar trebui sa aiba parte de majorari de pana la 10% anual, in urmatorii ani, fapt care ii ingrijoreaza pe unii angajatori. Desigur ca aceste majorari salariale sunt binevenite atat timp cat si economia tarii poate suporta aceasta majorare, declara specialistii.
Oana Botolan Datki, SEE managing partner in cadrul companiei cu activitati de HR Consulteam: „Salariul mediu pe economie este o reflectie a mersului economiei si a cresterii economice. Daca si economia, si salariile, cresc in acelasi ritm, atunci este minunat. Doar ca, in conditiile noilor reglementari fiscale care ingreuneaza tot ce inseamna mediul de business, de la antreprenori la corporatii, atragerea de noi investitii este dificila. Riscam sa ajungem tara cu o forta de munca nejustificat de scumpa si sa intram in colaps, pentru ca daca nu ai business, de unde sa platesti asemenea salarii”, informeaza Mediafax.
Doar in ultimul an salariul mediu brut pe economie a crescut cu 15%, majorare sustinuta de cresterile salariale bugetare, majorarea salariului minim brut pe economie si de cresterea salariilor din mediul privat, din cauza lipsei de personal si a crizei fortei de munca.
Asa se face ca specialistii se declara ingrijorati vizavi de majorarile salariale in raport cu evolutia economiei tarii.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Criza fortei de munca se amplifica in 2018! Ce pot face angajatorii?
Criza fortei de munca este un lucru cert in Romania, iar in 2018 lucrurile nu par sa stea mai bine pentru angajatorii care au nevoie de personal specializat, cat mai repede.
72% dintre oamenii de afaceri chestionati in cadrul Barometrului semestrial privind perspectivele pietei fortei de munca au declarat ca criza se va amplifica in acest an, iar 22% estimeaza ca situatia va ramane la acelasi nivel ca si in 2017, adica tot grava....citeste mai multe aici >>>