Guvernul anunta: contractul de munca ramane pe durata nedeterminata, durata determinata e exceptia

22 Februarie 2011
22 Februarie 2011
Codul munciicontract de muncaperioada determinata
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Premierul Emil Boc a subliniat, marti, dupa discutia cu parlamentarii UNPR, ca regula ramane contractul individual de munca pe durata nedeterminata si ca incheierea contractelor pe durata determinata se face ca exceptie, acolo unde situatii legate in special de proiecte europene impun acest lucru.
 
"Sa fim bine intelesi, sa nu cadem in vreo capcana oferita de unii sau de altii: regula ramane contractul de munca pe durata nedeterminata. Prin exceptie, pentru situatii care tin de proiecte care au o durata limitata, de ce sa ne incapatanam si sa nu dam posibilitatea ca romanii sa aiba un loc de munca si sa fie utilizat acum, din nefericire, la negru, si sa nu beneficieze de celelate forme de protectie sociala?", a spus premierul.
 
El a aratat ca flexibilizarea Codului Muncii in sensul cresterii perioadei pentu care se pot incheia contracte de munca pe durata determinata de la 24 la 36 de luni are in vedere posibilitatea angajatilor de a avea un loc de munca legal  si a subliniat ca regula ramane, in mod evident, contractul de munca pe perioada nedeterminata.
 
In plus, premierul Emil Boc a declarat ca a acceptat prupunerea UNPR privind reglementarea contractelor colective de munca prin lege speciala, care urmeaza sa fie adoptata imediat dupa Codul Muncii .
 
"In cadrul modificarilor pe care le propunem la Codul Muncii, am tinut in mod expres cont de propunerea UNPR care spune ca negocierea si incheierea contractelor colective de munca se reglementeaza prin lege speciala. Asta inseamna in primul rand ca actualele contracte de munca, inclusiv cele la nivel national - acele contracte colective la nivel national - raman in vigoare, nu se modifica nimic, si problema contractelor colective, inclusiv a celor la nivel national, se va reglementa prin lege speciala", a spus Boc.
 
Boc a precizat ca, in consecinta, Legea contractelor colective de munca nu se abroga, asa cum era initial prevazut.
 
"Cu alte cuvinte, Legea contractelor colective de munca nu se abroga, asa cum era initial prevazut, urmand ca prin lege speciala sa se stabileasca acest lucru", a spus Boc.
 
El a aratat ca reglementarea contractelor colective de munca prin lege speciala a fost propunerea UNPR in cadrul coalitiei, pe care Executivul si-a insusit-o.
 
Boc a precizat ca aceasta propunere a fost reiterata marti in discutiile cu parlamentarii UNPR, aceasta fiind acceptata.
 
Intrebat cat de repede urmeaza sa vina Legea speciala privind contractele colective, avand in vedere ca acestea expira, Boc a raspuns: "Imediat dupa adoptarea Codului Muncii".
 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]