Negocierile la Codul Muncii: Emil Boc nu vrea Contract Colectiv de Munca

02 Februarie 2011
02 Februarie 2011
codul munciisindicatecontract colectiv de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Discutiile de astazi dintre premierul Emil Boc si partenerii sociali, pe tema noului Cod al Muncii, nu au fost pe placul sindicalistilor. Acestia au iesit de la negocieri spunand ca premierul premierul a sustinut desfiintarea contractelor colective de munca.
 
"Cred ca desfiintarea contractelor colective de munca este o prioritate pentru Guvern, dar este cea mai proasta solutie. Azi (n.r. miercuri) varianta eliminarii acestora a fost rostita de premierul Emil Boc, pâna acum ea fiind spusa de ministrul Muncii, Ioan Botis", a precizat Ion Pisc, vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS). Acesta a continuar dezvaluind ca partenerii sociali au ajuns la un consens pe noua articole de modificare a Codului Muncii, dar "niciunul foarte important, care sa aduca ceva nou", a subliniat liderul BNS. Potrivit sindicalistilor, Emil Boc ar fi de acotd cu un contract la nivel de ramura.
 
În ceea ce priveste disponibilizarile colective, sindicatele spun ca acestea pot fi facute, iar la reangajare sa se tina cont de dreptul de preemtiune, adica acei angajati care au fost disponibilizati sa fie primii solicitati la reangajare, a scris Mediafax. A ramas în discutie perioada pentru care angajatorul este obligat sa nu mai faca angajari dupa disponibilizari colective. Perioada sustinuta de sindicate, respectiv noua luni, este considerata de premier prea mare, acesta propunând o varianta cuprinsa între trei si sase luni.
 
O noua intalnire intre Emil Boc si partenerii sociali va avea loc vineri.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]