Ati luat toate masurile pe linie de
protectia muncii, obligatorii prin lege? Intrebarea este esentiala deoarece, conform art. 6 din Legea nr. 319/2006, sunteti direct responsabil pentru sanatatea si securitatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca, consecintele fiind extrem de dure in cazul unui accident sau al altui eveniment nefericit. Este un motiv suficient pentru a acorda atentie maxima problematicii
SSM, mai ales ca inspectorii ITM urmaresc cu prioritate acest sector.
Dar… ce este important in problematica SSM? Unde apar cele mai mari riscuri? La ce aspecte trebuie sa fiti foarte atent? Si cum puteti gestiona cel mai eficient aspectele in cauza?
Aici raspunsurile sunt date nu neaparat de prevederile legislative, care de multe ori sunt seci si pot parea nerelevante, ci de experienta. Da, experienta in domeniu este cea care permite identificarea exacta a lucrurilor care conteaza cu adevarat pe linie SSM, in baza a mii de situatii intalnite in practica, fiecare cu invatamintele de rigoare.
Iata de ce va propunem o intalnire cu un profesionist super-experimentat:
Dl. Constantin Negrila, specialist in evaluare riscuri si/sau imbolnavire profesionala, cu 25 de ani de activitate in domeniul SSM, dintre care 22 de ani ca lector formator.
Dl. Negrila va sustine in data de 14 noiembrie Conferinta Nationala de SSM, la Hotel Crowne Plaza, pe teme esentiale in domeniul sanatatii si securitatii in munca, DETALII AICI >>>
Cele 3 teme majore care vor fi abordate la Conferinta Nationala de SSM!
1. Managementul securitatii si sanatatii in munca avand ca generatoare de risc de accident si/sau imbolnavire profesionala elementele sistemului de munca: executant, sarcina de munca, echipamente de munca, mediul de munca
2. Evaluarea riscurilor pe elementele sistemului de munca
3. Cum intocmim tematicile de instruire a lucratorilor
Sunt avute în vedere toate aspectele care trebuiesc gestionate de angajatori, cu referiri concrete la fiecare „veriga” care are legatura cu partea de SSM:
Executantul
Care sunt riscurile generale? Ce greseli si omisiuni pot aparea? Ce instruire e necesara si cine o asigura? De remarcat ca obligatia instruirii intra in sarcina angajatorului, pe linie ierarhica, cum prevede
organigrama intreprinderii,
detalii AICI >>>
Echipamentul de munca
Ce riscuri de natura mecanica, electrica, chimica apar? La achizitionarea echipamentului angajatorul primeste certificat de securitate, cu declaratie de conformitate? Cine asigura mentenanta permanenta pe timpul exploatarii, pentru o stare normala de functionare?
Sarcina de munca
Sarcina de munca este subdimensionata sau supradimensionata? Ce riscuri de accident sau imbolnavire profesionala apar in fiecare caz? Cum trebuie formulate dispozitiile sefilor ierarhici? Atentie la modul de intocmire a fiselor de post!
Mediul de munca
Ce riscuri genereaza pulberile in suspensie, agentii biologici, radiatiile, microclimatul deficitar, iluminatul necorespunzator etc.? O mentiune speciala pentru noxe, care trebuie masurate si mentinute in parametrii stabiliti de lege.
EXTRAORDINAR DE IMPORTANT!
Rezolvarea problemelor dvs. - in direct!
Evenimentul se desfasoara la Hotel Crowne Plaza****, Bucuresti, dar se transmite si LIVE
Puteti participa la Conferinta Nationala de SSM inscriindu-va:
- cu participare fizica la sala Primavera a hotelului Crowne Plaza sau
- cu participare online, din fata propriului calculator, adresand intrebarile dvs. in direct, pe platforma webinar.rs.ro!
Pregatiti-va lista de probleme pe care vreti sa le rezolvati si achitati acum participarea la Video Seminar! Daca doriti participare la sala, locurile sunt limitate si se ocupa imediat!
NU ratati! Puteti alege de asemenea varianta de participare online, detalii AICI >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Concediu de maternitate. Lipsa stagiului de cotizareIntrebare: O salariata, angajata din mai 2024 a adus in luna octombrie concediu medical de maternitate (initial, prenatal). Anterior lunii mai 2024 nu a mai lucrat in alta parte, prin urmare nu are stagiu de cotizare de 6 luni din ultimele 12. Cum trebuie sa procedeze angajatorul in acest caz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Reintegrare salariat la alt angajator. Incetare CIM la angajatorul curentIntrebare: Va rog sa imi mentionati care este procedura in urmatoarea speta: Daca un salariat angajat anul trecut imi aduce o hotararea judecatoreasca - prin care acesta se va reintegra in vechea firma de unde a plecat, cum procedez cu el. Este obligat sa isi respecte termenul de preaviz de 45 zile - avand functie de conducere? In cate zile de la depunerea hotararii la societate sunt obligata sa incetez contractul de munca si cu ce art din Codul muncii se inceteaza ?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<