legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Decizie numire comisie de cercetare disciplinara

cercetare disciplinaradecizie sanctionareregulament intern
Regasiti mai jos un model pentru decizie de numire comisie de cercetare disciplinara:
 
Antet
 
Hotararea/Decizia nr. ____________
din data de ________________
 
Ca urmare a referatului/notei/adresei inregistrate cu nr. _____ de sesizare a conducerii __________, de catre ________, cu privire la savarsirea de catre salariatul/a ______________ a urmatoarei abateri disciplinare ___________________________________________________________________,
In temeiul dispozitiilor art. 263 si art. 267 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii si potrivit prevederilor Regulamentului intern al ______________;
Presedintele/Rectorul/Directorul General/Directorul ______________, numit prin _________________ nr. ____/____ a __________________;
 
DECIDE:
 
Art. 1. – (1) Se constituie comisia de cercetare disciplinara prealabila, cu urmatoarea componenta: Presedinte: __________________, avand functia de __________________;
Membrii: __________________, avand functia de __________________;
__________________, avand functia de __________________.
(2) Din comisie va face parte fara drept de vot, in calitate de observator, si un reprezentant al organizatiei sindicale al carei membru este salariatul cercetat, si anume: ______________.
 
Art. 2. – (1) Se numesc ca membri de rezerva pentru membrii comisiei de cercetare disciplinara prealabila urmatorii:
a) pentru Presedinte: _______________, avand functia de _________;
b) pentru oricare dintre membrii comisiei de evaluare:
– __________________, avand functia de __________________;
– __________________, avand functia de __________________.
(2) Inlocuirea unui membru al comisiei de cercetare disciplinara prealabila cu un membru de rezerva se poate realiza numai daca persoana care urmeaza sa fie inlocuita nu are posibilitatea, din motive obiective, de a-si indeplini atributiile care rezulta din calitatea de membru al comisiei.
(3) In cazul aplicarii inlocuirii, calitatea de membru al comisiei de cercetare disciplinara prealabila este preluata de catre membrul de rezerva, care isi va exercita atributiile aferente pana la finalizarea procedurii de cercetare disciplinara.
 
Art. 3. – (1) Comisia de cercetare disciplinara prealabila isi va desfasura activitatea cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare (Legea nr. 53/2003 – Codul muncii), precum si a contractelor colective de munca aplicabile si Regulamentului intern, raspunzand pentru activitatea desfasurata.
(2) Comisia de cercetare disciplinara prealabila are drepturile si obligatiile stabilite de dispozitiile legale in vigoare, de contractele colective de munca aplicabile si de Regulamentul intern, precum si prin prezenta decizie.
(3) Comisia isi va desfasura activitatea in perioada _________-__________.
 
Art. 4. – (1) In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana/comisia imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea disciplinara prealabila, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii. Comisia il va convoca in scris pe salariatul cercetat pentru abatere disciplinara, cu cel putin 5 zile lucratoare inainte.
(2) In cursul cercetarii disciplinare prealabile, salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea disciplinara prealabila toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
(2) Salariatul are dreptul sa cunoasca toate actele si faptele cercetarii si sa solicite in aparare probele pe care le considera necesare.
(3) Comisia numita pentru efectuarea cercetarii disciplinare prealabile are obligatia de a lua o nota scrisa de la salariatul ascultat, nota in care se va preciza pozitia salariatului fata de fapta pe care a comis-o si imprejurarile invocate in apararea sa.
 
Art. 5. – (1) Cercetarea disciplinara prealabila impune stabilirea urmatoarelor aspecte:
 
- imprejurarile in care fapta a fost savarsita;
- gradul de vinovatie a salariatului;
- consecintele abaterii disciplinare;
- comportarea generala in serviciu a salariatului;
- eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior de catre acesta.
 
(2) La finalizarea cercetarii disciplinare prealabile, comisia numita in acest sens va intocmi un proces-verbal de constatare, care trebuie sa cuprinda: indicare subiect abatere disciplinara, descriere fapta (abatere disciplinara), descriere mod in care s-a desfasurat cercetarea disciplinara prealabila si ascultarea salariatului, prezentare conditii si imprejurari in care fapta a fost savarsita, prezentare consecinte abatere disciplinara, prezentare comportare generala in serviciu a salariatului si eventuale sanctiuni disciplinare suferite anterior de catre salariat, stabilire grad de vinovatie salariat, probe administrate si propunerile persoanei/comisiei imputernicite de catre angajator sa realizeze cercetare disciplinara prealabila de clasare a cauzei sau de sanctionare disciplinara a salariatului.
(3) Lucrarile comisiei de disciplina se consemneaza intr-un registru de procese-verbale. (4) In baza propunerii comisiei de disciplina, angajatorul va emite decizia de sanctionare.

Art. 6. – (1) Atributiile stabilite prin prezenta decizie constituie sarcini de serviciu, completeaza in mod corespunzator fisa postului si au caracter obligatoriu.
(2) In cazul neindeplinirii sarcinilor de serviciu stabilite prin prezenta decizie, persoanele numite in componenta comisiei de cercetare disciplinara prealabila raspund disciplinar sau patrimonial, potrivit dispozitiilor legale in vigoare.

Art. 7. – (1) Compartimentul Resurse Umane, precum si persoanele nominalizate prin prezenta decizie de numire comisie de cercetare disciplinara prealabila vor duce la indeplinire prevederile acesteia.
(2) Prezenta decizie de numire comisie de cercetare disciplinara prealabila isi produce efectele de la data comunicarii sale.
 
REPREZENTANTI LEGALI ANGAJATOR,
 
Data comunicarii: ______________
Semnaturi de luare la cunostinta:
Presedinte: _____________________ ________________________
Membri: _____________________ _________________________
_____________________ _________________________

de LegislatiaMuncii.ro


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cercetare disciplinaradecizie sanctionareregulament intern

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 26 Decembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Decizie numire comisie de cercetare disciplinara Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Cercetare disciplinaraIntrebare: In cazul unei cercetari disciplinare, convocarea la cercetare disciplinara se poate efectua prin e-mail sau alta metoda online? De asemenea, intrevederea comisiei cu salariatul cercetat poate avea loc online, mai ales ca salariatul are contract de munca la domiciliu?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Salariata revenita din CCC. Modificare functie. Incetare CIM in perioada de probaIntrebare: O salariata revine din concediu crestere copil pana la 2 ani pe postul suspendat. Angajatorul ii propune un alt post in alt departament, salariata accepta. Se poate pune perioada de proba pentru noua pozitie? In aceasta situatie pot sa ii incetez contractul dupa perioada de proba? sau trebuie sa respect cele 6 luni de la revenirea din suspendare?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Regulamentul Intern - Ce verifica inspectorii veniti in control?
Descarcati GRATUIT raportul special

"Regulamentul Intern - Ce verifica inspectorii veniti in control?"
 

 


 
Angajarea - pasii catre o recrutare de succes
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Regulamentul Intern - Ce verifica inspectorii veniti in control?"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]