Este perfect posibila daca tinem cont de regulile impuse de Codul Muncii. Si cum legislatia muncii nu este indeajuns de simpla pentru toata lumea, cum se lasa loc atat de multor interpretari, se impune ca expertii din domeniu sa faca lumina.
Au ales sa spuna tot ce se poate despre concediere in cadrul unui ghid digital, pe CD si in cadrul unui Caiet de Seminar Nationale pe tematici direct sau indirect legate de Concedierea Angajatilor.
Detalii despre cele doua instrumente de lucru aici >>>
Cateva intrebari care va pot testa cunostintele, rabdarea si chiar siguranta in fata amenzilor impuse de organele de control:
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
40 Modele de Regulament Intern
Noua lege a pensiilor Ghid practic
? Se mai poate efectua cercetarea disciplinara prealabila in cazul in care de la luarea la cunostinta a posibilei abateri trec mai mult de 30 de zile?
? In cazul incetarii CIM (prin concediere individuala) conform art. 65 din Codul Muncii, in cat timp va putea fi angajata o alta persoana pe acelasi post?
? Unui salariat care la momentul angajarii era deja pensionar, ii putem desface contractul de munca conform art. 56 lit. c) din Codul Muncii sau trebuie sa respectam prevederile art. 55 lit. (a, b, c)?
? Poate inceta contractul individual de munca al unei angajate pe perioada determinata, conform art. 56 lit. i) din Codul Muncii, respectiv la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, daca la acea data salariata se afla in concediu de maternitate sau are contractul suspendat pentru concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani?
? In perioada de preaviz (concediere individuala) firma are obligatia de a asigura salariatului un program de lucru de 4 ore/zi chiar daca in contractul colectiv la nivel de unitate se stipuleaza ca „in perioada de preaviz toate prevederile CIM raman valabile” – deci inclusiv programul de 8 ore/zi?
? Decizia de concediere trebuie sa cuprinda lista tuturor locurilor vacante din societate? Sau numai lista posturilor corespunzatoare pregatirii profesionale a salariatului?
Modelele de formulare absolut necesare in cazul concedierii pe care vi le ofera CD-ul "Concedierea Perfect Legala":
1. Concedierea colectiva
1.1. Model decizie concediere colectiva
1.2. Model notificare Inspectoratul Teritorial de Munca
1.3. Model notificare sindicat reprezentanti salariati
1.4. Model preaviz
2. Concedierea individuala
2.1. Model decizie de concediere
2.2. Model nota de fundamentare angajator
2.3. Model nota de lichidare
2.4. Preaviz
2.5. Nota de raspuns
3. Raspunderea disciplinara
3.1. Model covocare salariat
3.2. Model decizie constituire comisie
3.3. Model decizie retrogradare
3.4. Model decizie sanctionare disciplinara - avertisment scris
3.5. Model decizie sanctionare disciplinara - desfacerea CIM
3.6. Model proces-verbal privind desfasurarea cercetarii disciplinare prealabile
3.7. Referat privind constatarea savarsirii...
Detalii aici >>>