Tichetele de vacanta avantaje si nemultumiri

tichete de vacantatichetelor de vacanta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aprobarea legii tichetelor de vacanta a generat nenumarate dezbateri si foarte multe nemultumiri. Cum a inceput totul?

In anul 1982, Franta era prima tara din Europa care introducea sistemul tichetelor de vacanta. Dupa ea, si alte tari au urmat modelul sub forma cecurilor de odihna.

Conceput ca un ajutor pentru persoanele care nu dispun de resurse financiare necesare pentru a beneficia de un concediu anual, in Romania acest sistem a fost primit cu reticenta de angajatori dar si de angajati. Guvernatorii ne asigura ca tichetele de vacanta sunt o solutie avantajoasa pentru toate partile implicate: salarit, angajator, prestator de servicii turistice, stat.

Dar care este situatia reala, de fapt? Cati dintre angajatori si angajati sunt de acord cu conditiile si prevederile acestei legi? Daca in Franta tichetele de vacanta permit accesul in toate tarile UE, in Romania acestea sunt limitate doar la teritoriul tarii noastre.

Forumurile abunda de nemultumiri iar majoritatea persoanelor se considera inselate. Ce ii nemultumeste atat de tare pe toti acesti oameni?

Desi exista voci care sustin ideea ca tichetele de vacanta sunt o solutie minunata pentru sustinerea si dezvoltarea turismului autohton, fiind o masura anticriza sustinuta de guvern si care are nevoie si de sustinerea noastra, sunt mult mai multe alte voci care considera ca aceasta masura nu face altceva decat sa mentina preturile mari practicate la un nivel al serviciilor foarte redus. Pana la urma, spun ei, de ce sa fim fortati sa ne petrecem vacanta in statiunile din Romania? Este o idee absurda, ar trebui sa facem ce vrem cu banii nostri, nu sa fim constransi sa ne cazam la hoteluri de maxim trei stele. Doar concurenta ii va determina pe operatorii nostri de turism sa ne ofere servicii de calitate.

Legea prevede ca orice angajator care, prin negociere, stabileste de comun acord cu sindicatele si salariatii, poate acorda tichete de vacanta. Acestea au termen de valabilitate un an de la data emiterii.

Esti angajator? Afla care este solutia cea mai avantajoasa pentru tine in problema acordarii tichetelor de vacanta, ce conditii trebuie sa indeplinesti, cum trebuie sa procedezi in aceasta situatie. Acum ai acces la modele de calcul, incepand cu momentul primirii facturii proforme, la receptionarea tichetelor si a facturii fiscale, regularizarea avansului platit, cheltuieli privind contravaloarea tichetelor, restituirea tichetelor nefolosite, incasarea valorii nominale a tichetelor de vacanta returnate. Cu alte cuvinte, aveti explicata pas cu pas intreaga procedura privind acordarea tichetelor de vacanta.

Esti interesat de raporturile de munca? Primesti mai multe informatii despre tichetele de vacanta dar si despre alte subiecte din domeniul legislatiei muncii: angajare, concediere, conflicte de munca, contract individual de munca, regulament intern, salarizare, securitatea muncii, in Consilier-Codul muncii.

Adina Vasile


editorialist
www.legislatiamuncii.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichete de vacantatichetelor de vacanta

Data aparitiei: 21 Mai 2009
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Tichetele de vacanta avantaje si nemultumiri Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]