REVISAL: decizia de SANCTIONARE cu reducerea salariului se va inregistra?

revisal decizie sanctionarerevisal 2018revisal act aditionalrevisal cim 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca una dintre sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul salariatului gasit vinovat in urma cercetarii disciplinare prealabile este reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10% potrivit art. 248 alin. (1) lit. c) din Codul muncii.

IMPORTANT


Inregistrarea in registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) a reducerii salariului de baza ca sanctiune disciplinara nu este prevazuta expres de HG 905/2017. Apreciem, insa, ca aceasta trebuie inregistrata in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) intrucat vizeaza modificarea unui element al registrului de evidenta a salariatilor (Revisal).


Hotararea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor publicata in Monitorul Oficial nr. 1005 din 19 decembrie 2017 a adus cu sine o serie de modificari si in ceea ce priveste regimul sanctionatoriu al contraventiilor privitoare la inregistrarea in ReviSal. In general, amenzile s-au marit.

Observam insa o anumita problema cu privire la inregistrarea cu intarziere a anumitor elemente contractuale in REVISAL >>>


Iata ce se intreba cineva pe PortalCodulMuncii.ro: "Un salariat este sanctionat disciplinar prin reducerea salariului cu 5% pe o luna. Se raporteaza in Revisal reducerea salariului ca urmare a sanctionarii disciplinare?"


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:

Asa cum am specificat si mai devreme, consideram ca reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor.


...click aici pentru Ghidul Revisal din 2018 >>

Conform art. 17 alin. (5) din Codul muncii, orice modificare a unuia dintre elementele contractului individual de munca in timpul executarii acestuia impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.


ATENTIE!

Modificarea salariului brut in Revisal are loc in temeiul deciziei de santionare si nu a unui act aditional la CIM.

La incetarea perioadei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara, veti inregistra in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), modificarea salariului brut, la cuantumul acestuia anterior aplicarii sanctiunii disciplinare in baza aceleasi decizii care produce efecte numai pentru perioada de o luna.

Asadar, decizia de sanctionare a salariatului cu reducerea salariului cu 5% pe o luna nu se va inregistra in REVISAL anterior producerii modificarii salariului, deoarece aceasta modificare nu se inregistreaza in baza unui act aditional la contractul de munca ci in baza deciziei de sanctionare.

Apreciem ca aceasta modificare va putea fi inregistrata in REVISAL in momentul in care angajatorul stabileste care este sanctiunea astfel cum este reglementata in regulamentul intern aplicarea sanctiunilor la nivelul angajatorului.


Sursa: PortalCodulMuncii



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
revisal decizie sanctionarerevisal 2018revisal act aditionalrevisal cim 2018

Data aparitiei: 03 Mai 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

REVISAL: decizia de SANCTIONARE cu reducerea salariului se va inregistra? Nota: 3.8 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Spor de fidelitate. Conditii de acordareIntrebare: Se poate acorda sporul de fidelitate in cadru firmei trimestrial daca nu se transmite in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Remuneratia minima pentru zilieri aprilie 2024. Mod calcul durata prestare activitateIntrebare: O SRL lucreaza cu zilieri pe caen 5610. Care este remuneratia minima pt zilieri in anul 2024? Cele 90 de zile in care o persoana poate lucra la o firma este pe an calendaristic, adica la 01.01.2024 se ia de la zero evidenta, sau trebuie tinut cont si de lunile anterioare din anul precedent?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]