SSM: fisa individuala de instructaj si ce data ii corespunde rubricii "Admis la lucru"

fisa individuala de instructajssm angajatorisituatii de urgenta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orice angajator ar trebui sa aiba in vedere ca inceperea efectiva a activitatii la postul de lucru de catre lucratorul instruit se face numai dupa verificarea cunostintelor de catre seful ierarhic superior celui care a facut instruirea la locul de munca si se consemneaza in fisa de instruire individuala.


 
 
Acest aspect este prevazut de art. 94 din HG nr. 1425/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006.


 
 
Ce prevede Fisa individuala de instructaj in domeniul situatiilor de urgenta? Ce data trebuie sa corespunda in fisa la rubrica Admis la lucru? 



 
In speta, vom analiza un caz concret: "Data trecuta in fisa de SSM la instructajul introductiv general este ...X...., iar data la instruirea la locul de munca este urmatoarea zi lucratoarea dupa instructajul introductiv general. Ce data trebuie sa corespunda in fisa la rubrica Admis la lucru? Trebuie trecuta data de la instructajul la locul de munca sau data dupa care a fost incheiat si instructajul la locul de munca in domeniul SU?"


 
 
Inca de la inceput, facem precizarea ca admiterea definitiva la lucru a persoanelor instruite la locul de munca se face numai dupa verificarea acestora pe baza de teste cu privire la nivelul de insusire a cunostintelor necesare, potrivit art. 20 din Ordinul nr. 712/2005 pentru aprobarea Dispozitiilor generale privind instruirea in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor.

 
 
 
De asemenea, mai mentionam ca, in modelul Fisei individuale de instructaj in domeniul situatiilor de urgenta, se precizeaza:

 
 
"Nici o persoana nu va fi admisa la lucru fara efectuarea instructajului introductiv general si a instructajului la locul de munca."

 

 
In acest context, observam ca lucratorul va fi admis la lucru numai dupa efectuarea atat a instruirii introductiv-generale si a instruirii la locul de munca in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cat si a instructajului introductiv-general si a instructajului specific locului de munca in domeniul situatiilor de urgenta.

 
 
Asadar, in ceea ce priveste rubrica "Admis la lucru" din Fisa de instruire individuala privind securitatea si sanatatea in munca si va fi completata dupa efectuarea celor doua tipuri de instruiri: in domeniul securitatii si sanatatii in munca si in domeniul situatiilor de urgenta. 


 
 
Citeste mai multe pe PortalSSM
 




 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fisa individuala de instructajssm angajatorisituatii de urgenta

Data aparitiei: 24 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

SSM: fisa individuala de instructaj si ce data ii corespunde rubricii "Admis la lucru" Nota: 4.3 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]