Cadrului tehnic cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor ii revin cateva atributii si sarcini clare, dupa cum urmeaza:
- Participa la elaborarea si aplicarea conceptiei de aparare impotriva incendiilor la nivelul unitatii administrativ-teritoriale, institutiei sau operatorului economic.
- Propune includerea in bugetele proprii a fondurilor necesare organizarii activitatii de aparare impotriva incendiilor, dotarii cu mijloace tehnice pentru apararea impotriva incendiilor si echipamente de protectie specifice.
- Stabileste necesarul de personal pentru executarea activitatii de aparare impotriva incendiilor.
- Atribuie responsabilitati personalului din domeniul apararii impotriva incendiilor.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
250 Modele Fise de Post
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
- Controleaza aplicarea normelor de aparare impotriva incendiilor in domeniul specific.
- Indruma si controleaza activitatea de aparare impotriva incendiilor si analizeaza respectarea incadrarii in criteriile de constituire a serviciilor de urgenta voluntare sau private, dupa caz, in unitatile si institutiile din care face parte.
- Stabileste continutul programului de instruire a personalului in probleme de aparare impotriva incendiilor.
- Asigura efectuarea instruirii si informarii personalului in probleme de aparare impotriva incendiilor.
- Verifica insusirea de catre salariati a normelor specifice activitatii de aparare impotriva incendiilor.
- Evalueaza capacitatea de aparare impotriva incendiilor.
- Inregistreaza datele obtinute in urma monitorizarii.
- Culege si structureaza datele necesare elaborarii documentelor specifice activitatii de aparare impotriva incendiilor.
- Redacteaza documentele specifice activitatii de aparare impotriva incendiilor.
- Verifica respectarea regulilor si masurilor de aparare impotriva incendiilor pe timpul executarii investitiilor si exploatarii obiectivelor.
- Urmareste existenta si starea de functionare a mijloacelor tehnice de prevenire si stingere a incendiilor.
- Investigheaza contextul producerii incendiilor si stabileste cauzele probabile ale producerii acestora. Propune masuri de prevenire a producerii unui eveniment similar.
- Prezinta conducerii, semestrial sau ori de cate ori situatia impune, raportul de evaluare a capacitatii de aparare impotriva incendiilor.
- Raspunde de pregatirea serviciului de urgenta voluntar sau privat, dupa caz, precum si de participarea acestuia la concursurile profesionale.
- Acorda sprijin si asistenta tehnica de specialitate centrelor operative pentru situatii de urgenta in indeplinirea atributiilor.
sursa: 125 de modele si formulare vitale in SSM