SSM: firmele cu peste 50 de angajati in vizorul ITM

Isabela Alexe
Isabela Alexe
22 Septembrie 2017
22 Septembrie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
ssm 2017ssm angajatori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In perioada curenta se desfasoara la nivel national Campania de informare privind consultarea lucratorilor si de verificare a organizarii si functionarii comitetelor de securitate si sanatate in munca (CSSM).


Comitetele de securitate si sanatate in munca sunt organisme paritare infiintate obligatoriu la nivelul unitatilor ce au peste 50 de lucratori in cadrul carora atat angajatorul cat si angajatii au posibilitatea de a discuta si a gasi solutii in rezolvarea problemelor de securitatea muncii intalnite in firma.


Rolul Comitetului de Securitate si Sanatate in Munca este acela de a planifica, participa si realiza actiuni care vizeaza imbunatatirea securitatii si sanatatii in munca in intreprindere, precum si de a monitoriza implementarea acestora.

La ora actuala, in judetul Arad sunt in jur de 360 de firme care au inregistrat un numar de peste 50 de lucratori si care au obligatia legala de a infiinta si a organiza aceste comitete.

Totodata, este stipulata si in legislatia de specialitate, mai precis in HG 1425/2006 actualizata si in Legea 319/2006 actualizata, modalitatea in care ITM, prin Serviciul Control Securitate si Sanatate in Munca, monitorizeaza desfasurarea activitatii in cadrul acestora.

In anul 2017 au fost verificate pe linia securitatii si sanatatii in munca, un  numar de 108 unitati  cu peste 50 de angajati si au fost aplicate, pentru nerespectarea legislatiei in ceea ce priveste functionarea Comitetului de Securitate si Sanatate in Munca la nivel de unitate, un numar de 61  de sanctiuni in valoare totala de 60.000 lei, amenda aplicabila  fiind de 4.000 lei in conformitate cu legea securitatii si sanatatii in munca.


Sursa: ITM Arad


NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]