De aceleasi drepturi beneficiaza si salariatele ce revin din concediul pentru cresterea copilului cu handicap.
Potrivit dispozitiilor art. 25 alin. (2) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (CCC), este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu crestere copil in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
Specialistii PortalCodulMuncii.ro previzeaza faptul ca interdictia se extinde o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
Regula nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

Cartea verde a Legislatiei Muncii

Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR

Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
In concluzie, interdictia de a dispune incetarea raporturilor de munca cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei in unitate se aplica si salariatei/salariatului care s-a aflat in concediu crestere copil in varsta de pana 3 ani, in cazul copilului cu handicap.
Am citit ce scrie in articol. Acum cititi ce va trimit si eu. ART. 21 OG 96/2003 ACTUALIZATĂ 22 FEB, 2016 Prezenta forma actualizata este valabila de la 25 iunie 2015 pana la 22 februarie 2016 1 Este interzis angajatorului să dispună īncetarea raporturilor de muncă sau de serviciu īn cazul: a salariatei prevăzute la art. 2 lit. c-e, din motive care au legătură directă cu starea sa; b salariatei care se află īn concediu de risc maternal; c salariatei care se află īn concediu de maternitate; d salariatei care se află īn concediu pentru creşterea copilului īn vārstă de pānă la 2 ani sau, īn cazul copilului cu dizabilităţi, īn vārstă de pānă la 3 ani; ---------- Lit. d a alin. 1 al art. 21 a fost modificată de pct. 11 al art. I din LEGEA nr. 154 din 18 iunie 2015, publicată īn MONITORUL OFICIAL nr. 445 din 22 iunie 2015. e salariatei care se află īn concediu pentru īngrijirea copilului bolnav īn vārstă de pānă la 7 ani sau, īn cazul copilului cu dizabilităţi cu afecţiuni intercurente, pană la īmplinirea vārstei de 18 ani. ---------- Lit. e a alin. 1 al art. 21 a fost modificată de pct. 11 al art. I din LEGEA nr. 154 din 18 iunie 2015, publicată īn MONITORUL OFICIAL nr. 445 din 22 iunie 2015. 2 Interdicţia prevăzută la alin. 1 lit. b se extinde, o singură dată, cu pānă la 6 luni după revenirea salariatei īn unitate. 3 Dispoziţiile alin. 1 nu se aplică īn cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare, a dizolvării sau falimentului angajatorului, īn condiţiile legii. Cine are dreptate ? Consider foarte util un comentariu.