SSM: Stresul la locul de munca, o provocare inca neadresata de prea multi angajatori!

18 Septembrie 2014
18 Septembrie 2014
stres la locul de muncastresssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Sunt extrem de multi angajatori care inca nu isi pun problema stresului la locul de munca. Ce stres? Care stres? Eu nu vad niciun stres?

Domle, ce nu se vede, totusi exista. Nu este tocmai o fractura de bazin, un angajat care a alunecat pe o podea alunecoasa, fix in timpul turei de lucru. Dar exista si face ravagii in randul multor angajatori.

Inca nu in Romania, ca sa fim sinceri pana la capat. Inca nu am auzit angajatul care sa ceara daune si sa intre in litigiu cu un angajator pe motivul nivelului ingrijitor de stres pe care l-a atins. Dar vom vedea, va asiguram noi, profesionistii din domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca.

Din pacate, cam asa a fost mereu in Romania. Cand in Vest erau mp3 playere, noi aveam casetofoane. Cand ei aveau smartphone-uri, noi aveam mobile de tip caramida. Cand ei s-au plictisit de tablete, noi le veneram ca pe instrumente trimise de extraterestri. Si cand noi inca nu credem ca stresul ne ia angajatii cei mai valorosi si ii muta in tabara competitoare, angajatorii din vest au deja un plan de bataie pentru a preveni instalarea simptomelor cauzate de stres la locul de munca.

Doamnelor si domnilor, va anunt cu regret ca suntem in urma, in caz ca nu v-ati dat seama. Suntem in urma cu multe si trebuie sa recuperam cat mai rapid. Vad anunturi de conferinte si seminarii pe teme precum: Work-related stress, Stress management strategies in the workplace, A healthy workplace climate beging when stress ends, samd.

Ma gandesc, cati angajatori romani ar fi tentati sa vina la astfel de seminarii? Cum vad stresul la locul de munca? Ii intereseaza daca angajatii lor sunt stresati? Si daca ii intereseaza, ce fac pentru a le usura munca si cele 8 ore de lucru pe care foarte multi angajati le privesc cu oroare, cu infrigurare.

In loc sa facem orele sa conteze, tinem contul orelor care trec...

vorba aceea, de la englezi:

Dont count the hours. Make the hours count!

PS: In caz ca va intrebati, da, raspunsul este afirmativ. Climatul de la locul de munca trebuie sa detina, in primul rand, amprenta eforturilor depuse de angajatori si manageri.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]