Cum se realizeaza managementul stresului pentru locuri de munca sanatoase

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
14 Noiembrie 2014
14 Noiembrie 2014
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
stres la locul de muncamanagementul stresuluiriscuri psihosociale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pe site-ul Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca a fost dat publicitatii un nou raport ce ilustreaza modul in care se gestioneaza stresul pentru locuri de munca sanatoase.

Conform OSHA, un sfert dintre lucratorii europeni afirma ca se simt stresati la locurile de munca, permanent sau in cea mai mare parte din timp.

Mai mult, un procent similar afirma ca munca lor are un caracter nociv asupra starii lor de sanatate.


Cateva exemple de riscuri psihosociale la care sunt supusi numerosi angajati:
- sarcini monotone
- nivel ridicat de intensitate a muncii
- termene stranse
- dezechilibru intre viata personala si cea profesionala
- violenta si hartuirea din partea publicului sau a colegilor


Toate acestea conduc in mod natural la aparitia stresului profesional.

Aceste aspecte si nu numai, sunt reliefate in cadrul unui nou raport publicat in cadrul campaniei "Managementul stresului pentru locuri de munca sanatoase". Acesta ofera o imagine de ansamblu a riscurilor psihosociale observate la locurile de munca din Europa si exemplifica directia de urmat atat la nivel politic, cat si la nivel de intreprindere.


Riscurile psihosociale in Europa: Raspandire si strategii de preventie este un raport publicat de Agentia Europeana pentru Sanatate si Securitate in Munca (EU-OSHA) impreuna cu Fundatia Europeana pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca (Eurofound).

„Unul dintre mesajele-cheie ale campaniei «Locuri de munca sigure si sanatoase» 2014-2015 este acela ca riscurile psihosociale, desi mai delicate prin natura lor, pot fi combatute intr-un mod la fel de sistematic ca riscurile «clasice» asociate locului de munca. Prin combinarea competentelor fiecarei agentii, EU-OSHA si Eurofound au realizat o analiza bazata pe metode de ultima ora care va contribui din plin la succesul campaniei, facand ca mesajul acesteia sa fie auzit. In acelasi mod, si anume prin conlucrare, cadrele de conducere si angajatii pot sa contracareze efectiv stresul la locul de munca”, precizeaza Dr. Christa Sedlatschek, directorul EU-OSHA.


sursa: OSHA.europa.eu


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]