De acum inainte, aveti siguranta ca procedati corect in absolut orice situatie! Gestionati fara erori inregistrarile sensibile si uitati de amenzi!
Caietul practic de completare in ReviSal va arata exact ce aveti de facut! Intotdeauna!
Va confruntati cu modificari serioase ale relatiilor de munca in firma dvs. -
somaj tehnic,
zile libere acordate parintilor, concedii fara plata, reducerea saptamanii de lucru, telemunca etc. - si toate aceste modificari trebuie operate corect in ReviSal.
Problema e ca acestea sunt situatii noi pentru dvs., ca urmare greselile sunt inerente si de inteles. Dar nu si pentru inspectorii ITM: completarea registrului cu date eronate sau incomplete se sanctioneaza cu amenda de 3.000-6.000 de lei, iar pentru netransmiterea la timp a anumitor informatii sanctiunile ajung chiar si la 20.000 de lei!
Caietul practic de completare in ReviSal este gandit insa sa acopere si sa rezolve cu profesionalism toate aceste situatii. El raspunde intrebarilor vitale din aceasta perioada privind registrul general de evidenta a salariatilor, ofera proceduri practice si modele gata scrise de acte/formulare obligatorii, prezinta numeroase studii de caz.
.png)
De acum incolo, nicio greseala in ReviSal!
Apelati la Caietul practic de completare in ReviSal, actualizat cu noutatile versiunii ReviSal 6.0.7, si aflati cum trebuie sa procedati, fara niciun dubiu, in situatiile neclare generate de actele normative emise in regim de urgenta. Astfel:
Angajatii dvs. lucreaza in regim de telemunca?
Puteti sa modificati contractul deja existent, incheind un act aditional prin care sa modificati locul muncii si in care veti mentiona toate clauzele obligatorii prevazute in Legea nr. 81/2018. Si, atentie, modificarea aceasta trebuie inregistrata in ReviSal cel tarziu in ziua anterioara producerii ei, conform art. 4 alin. (2) din H.G. nr. 905/2017!
Doriti sa reduceti saptamana de lucru de la 5 la 4 zile?
Ziua redusa din saptamana este o zi suspendata. Aplicatia ReviSal nu permite insa inregistrarea intregii perioade in care se suspenda 1 zi/saptamana, ca urmare in fiecare saptamana se inregistreaza suspendarea si incetarea suspendarii pentru ziua suspendata.
Ca o paranteza, ce se intampla insa daca ziua redusa este o zi de sarbatoare legala?
Modificati un CIM cu norma intreaga in CIM cu timp partial?
Documentul in baza caruia se opereaza aceasta modificare este actul aditional la contractul individual de munca. Modificati in ReviSal tipul de norma din "norma intreaga" in "timp partial" si, de asemenea, mentionati: Tip interval repartizare – ore/zi, ore pe saptamana, ore/luna si Timp munca – numarul de ore.
Acordati zile libere pentru supravegherea copiilor?
Perioada in care salariatii beneficiaza de zile libere platite conform Legii nr. 19/2020 nu reprezinta o perioada de suspendare a contractului individual de munca. Drept urmare, nu se inregistreaza in ReviSal.
Retineti! Caietul practic de completare in ReviSal contine informatii detaliate, cu aplicabilitate imediata, despre subiecte care in mod clar va intereseaza:
Somaj tehnic
Telemunca
Munca la domiciliu
Reducerea saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana
Modificarea contractului individual de munca cu norma intreaga in contract individual de munca cu timp partial
Zile libere pentru supravegherea copiilor
Concediul fara plata
Modificarea programului de lucru
Carantina
Concedierea
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Absenta repetata de la locul de muncaIntrebare: Am rugamintea de a ma ajuta intr-o speta referitor la Absente nemotivate vs CFS. In cazul in care un salariat isi face obiceiul de a absenta de la locul de munca, dar anuntand inaintea inceperii programului ca nu poate veni datorita unei probleme personale va rog sa -mi spuneti cum as putea sa-l trec in pontaj. Mentionez ca nu aduce CM ,nu mai are dreptul la CO ,nu face recuperari ptr orele pierdute in zilele absentarii iar in momentul de fata a adunat mai multe CFS-uri decat este prevazut in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Munca in schimburi. Inregistrare durata timp de munca si repartizare a acestuia in CIMIntrebare: Datorita specificului activitatii angajatii au un program de munca care variaza de la o saptamana la alta. Programul poate sa fie: un singur schimb de la 7-15; sau in 2 schimburi de la 6:00 la 14:00 ; 14:00-22:00, sau in 3 schimburi 6:00-14:00; 14:00-22:00; 22:00-06:00, acest program se poate schimba inclusiv in timpul saptamanii de lucru, datorita specificului activitatii. Cum este corect sa apara in contractul de munca repartizarea programului de munca?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<