Expert HR: 6 chei catre motivarea resurselor umane in mod eficient

motivarea resurselor umanemotivare resurse umaneresurse umane motivaremotivare angajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Motivarea resurselor umane reprezinta unul dintre cele mai importante procese ce ajuta la rentabilizarea si profitabilizarea oricarui proiect, oricarui departament, oricarei afaceri.

Iata si cateva reguli de aur de care tinem cont in motivarea resurselor umane in mod eficient, conform ghidului "Totul despre Motivarea Resurselor Umane":

Aratati interes

Cresterea motivarii angajatilor este o sarcina proprie managerilor. Este foarte usor sa satisfaceti cateva cerinte minime ale angajatilor pentru ca acestia sa fie motivati.
Indepliniti nevoia de baza a unui individ, aceea de a fi respectat si luat in seama.

Daca le aratati angajatilor ca va intereseaza munca pe care o desfasoara, performantele, opinia si persoana lor, ei se vor simti luati in serios. Puteti arata interes oricand si pentru orice tip de activitate. Trebuie numai sa vreti! Tineti cont de urmatoarele sfaturi pentru ca interesul dvs. sa fie vizibil.

Comunicati verbal
Cand se iveste ocazia, discutati cu angajatul. In loc sa trimiteti un e-mail sau un biletel, telefonati-i sau, mai bine, mergeti la el. Intr-o discutie verbala obtineti reactii mai sigure decat prin intermediul comunicarii scrise. In afara de aceasta, multi angajati vor considera acest gest (cand seful vine la subaltern) ca o apreciere la adresa persoanei lor. Distribuiti inmod egal atentia. Veti elimina riscul de a naste invidii pe motivul aprecierilor partinitoare.

Discutati si lucruri personale
Nimeni nu renunta la personalitatea sa, cand vine la serviciu. Separarea totala a vietii personale de cea profesionala nu este posibila. Din punctul de vedere al motivarii nu este nici de dorit intotdeauna. De exemplu, orele suplimentare au efect asupra vietii personale a angajatului. Daca ii adresati angajatului intrebari privind atat viata personala, cat si cea profesionala, va simti ca va intereseaza cu adevarat persoana sa. Nu purtati discutii numai despre rezolvarea unor probleme de serviciu.

Discutati, cand se iveste ocazia, si despre teme personale cum ar fi, de exemplu, sportul, filmele, concediul sau copiii. O mica discutie de acest fel creeaza o atmosfera de lucru plina de incredere.

Purtati un adevarat dialog
Monologand incercati mai degraba sa va impuneti. Dialogul demonstreaza interes. Dati angajatului posibilitatea de a-si exprima parerea. Ascultati-l cu atentie, chiar daca va critica. Desigur, nu trebuie sa acceptati orice afirmatie, dar trebuie sa cunoasteti si opinia angajatului. De aceea, abordati in discutie numai anumite puncte. Evitati folosirea cuvintelor prea elevate sau a frazelor dezarmante, cum sunt cele de tipul: „Asa ceva nu s-a intamplat aici niciodata“. O astfel de comunicare distruge
in mod sigur motivarea oricui.

Informati-va in mod deschis subalternii despre orice problema
A arata interes inseamna si a informa. Daca nu permiteti angajatilor sa aiba acces la informatii inseamna ca ii considerati drept „necopti“. Comunicati-le tot ceea ce este relevant pentru echipa lor, chiar si lucrurile neplacute. Prezentati aceste aspecte intr-un mod clar. Fiti deschis opiniilor altora.

Aratati fiecarui angajat importanta sarcinilor sale
Fiecare sarcina indeplinita contribuie la succesul firmei. Acest lucru nu este intotdeauna recunoscut si apreciat. Ganditi-va la o operatoare telefonica. Ea este cartea de vizita a firmei si, pentru multi clienti potentiali, primul contact cu firma dvs.

Explicati-le clar angajatilor cat de importanta este munca lor pentru firma. Cel mai indicat moment de a scoate in evidenta

Sursa: Totul despre motivarea resurselor umane >>>>


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
motivarea resurselor umanemotivare resurse umaneresurse umane motivaremotivare angajati

Data aparitiei: 20 Februarie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Expert HR: 6 chei catre motivarea resurselor umane in mod eficient Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]