Succes in Managementul Resurselor Umane
Nimic nu ne motiveaza mai mult ca succesul. Pentru a retrai sentimentul de reusita si a se putea bucura din nou de el, omul este pregatit sa realizeze cat mai multe. In diferite situatii, diferiti indivizi pot percepe altfel succesul. Un doctor poate considera ca fiind un succes mentinerea unui pacient in viata, chiar daca acesta, dupa tratament, ramane handicapat. Un manager PR planifica o campanie de succes daca multe medii publica comunicatul sau de presa – chiar daca publicarea insasi nu duce si la cresterea vanzarilor.
Dar dvs., ce intelegeti prin succes?
Succesul in munca
Succesul in munca este esential. Fara el nu se pot obtine aprecierea si promovarea. In functie de perspectivele personale si de domeniul de activitate, puteti cota multe lucruri ca fiind reusite. Dintre acestea pot face parte: desfasurarea in bune conditii a unui proiect, oferirea unor informatii corecte celor din jur etc.
Legis Plus Legislatia Muncii
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Analiza consecintelor
Puteti fi motivat pe o durata mai mare de timp atuncicand cunoasteti exact urmarile succesului dvs. Numai asa puteti avea succes si in cazul altor situatii. De aceea, merita sa faceti din cand in cand o analiza a consecintelor succesului.
Aprecierea
Aprecierea este reactia celor din jur la succesul dvs. Ea va da sentimentul de autoconsiderare si o mai buna cunoastere de sine. Aprecierea vine din directii diferite: de sus, de jos, de la cei din jur. Aprecierea sefului este importanta deoarece va deschide perspectiva de a face cariera. Insa trebuie sa acordati atentia cuvenita si aprecierii venite din partea celorlalti, a clientilor, de exemplu. Altfel veti deveni o persoana increzuta, aroganta.
Perspectivele
Rutina permanenta nu lasa loc succesului. Chiar si atunci cand solutionati o sarcina in mod rapid si fara greseli, nu va imbatati cu sentimentul reusitei. Succesul are nevoie de perspective. De asemenea, a avea succes nu presupune neaparat saltul pe urmatoarea treapta profesionala.
Sursa: Totul despre motivarea resurselor umane