SSM: Masurile de securitate pe care trebuie sa le stiti in calitate de angajator

06 Noiembrie 2013
06 Noiembrie 2013
SSMsisteme de protectiesecuritate si sanatate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La stabilirea masurilor de securitate mentionate, dvs., in calitate de angajator, trebuie sa tineti seama de:

- natura activitatilor;
- numarul de lucratori;
- organizarea teritoriala a activitatii;
- prezenta altor persoane in afara celor implicate direct in procesul de munca.
 
Lucratorii care, in cazul unui pericol grav si iminent, parasesc locul de munca si/sau o zona periculoasa nu trebuie sa fie prejudiciati si trebuie sa fie protejati impotriva oricaror consecinte negative nejustificate pentru acestia, cu exceptia situatiilor in care acestia actioneaza imprudent sau dau dovada de neglijenta grava.
 
Atentie
Dvs., in calitate de angajator, trebuie sa va asigurati ca, in cazul unui pericol grav si iminent pentru propria securitate sau a altor persoane, atunci cand superiorul ierarhic imediat superior nu poate fi contactat, toti lucratorii sunt apti sa aplice masurile corespunzatoare, conform cunostintelor lor si cu mijloacele tehnice de care dispun, pentru a evita consecintele unui astfel de pericol.
 
 
In cadrul activitatii de instruire lucratorii trebuie sa primeasca toate informatiile necesare privind riscurile pentru securitate si sanatate in munca, precum si masurile si activitatile de prevenire si protectie atat la nivelul intreprinderii si/sau unitatii, in general, cat si la nivelul fiecarui post de lucru si/sau fiecarei functii si mai ales in situatii de munca cu pericol grav si iminent de accidentare.
 
La randul lor, lucratorii trebuie sa isi insuseasca si sa respecte prevederile legislatiei din domeniul securitatii si sanatatii in munca si masurile de aplicare a acestora si sa comunice imediat, dvs. si/sau lucratorilor desemnati, orice situatie de munca despre care au motive intemeiate sa o considere un pericol pentru securitatea si sanatatea lor, precum si orice deficienta a sistemelor de protectie.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]