Topul imigrantilor. Pe ce loc se situeaza Romania?

14 Iunie 2013
14 Iunie 2013
Angajare si Concediereemigraretop imigrantiraport OECDazi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Un raport OECD denumit "International Migration Outlook 2013" plaseaza Romania si Polonia pe locurile 2 si 3, dupa China, in functie de numarul de imigranti aflati in tarile dezvoltate. India, care urma imediat Chinei, a fost detronata in acest an de statele din Estul Europei.

Potrivit datelor OECD, numarul romanilor care munceau in afara tarii in 2011 era estimat la 3,5 milioane cetateni. In acelasi an, cifrele statistice din Polonia indicau un procentaj de 5,2% din populatie aflandu-se in afara tarii, adica peste 2,06 mil. polonezi.

Emigrarea din tarile cele mai afecate de criza, in special cele din Sudul Europei, a crescut cu 45% in intervalul 2009 - 2011. Numarul grecilor si spaniolilor care au migrat in alte tari europene s-a dublat fata de anul 2007 (pana la 39.000, respectiv 72.000).

Tara care a atas cei mai multi imigranti din Sudul Europei, inclusiv portughezi, este Germania. Destinatiile predilecte ale cetatenilor in cautare de azil sunt Statele Unite, Franta si Germania, in timp ce Italia a urcat pe locul patru, din cauza impactului pe care l-au avut miscarile politice din "Primavara Araba".

Emigrantii si-au gasit tot mai greu un loc de munca in ultimii ani, se arata in raport, rata somajului in randul imigrantilor crescand cu 5% in intervalul 2008-2012, iar unul din doi someri imigrantii fiind afectat de somajul pe termen lung.

Cu toate acestea, o alta concluzie a raportului este aceea ca imigrantii sunt contributori neti la economiile dezvoltate si nu constituie o gaura in bugetele ale statelor-gazda, reliefand faptul ca se supraestimeaza costurile imigratiei.

Sursa: costelgilca.ro
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<

ARTICOLE SIMILARE

Topul imigrantilor. Pe ce loc se situeaza Romania?

Mai multe articole despre top imigranti

 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]