Ministerul Muncii informeaza opinia publica cu privire la initiativa legislativa privind proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul muncii, republicata, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 773/16.11.2012
Astfel, comunicatul precizeaza ca initiativa legislativa privind proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 773/16.11.2012 a fost exercitata in temeiul dispozitiilor Legii nr. 189/1999 privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni, republicata, si ca, pe cale de consecinta, proiectul de act normativ amintit nu a fost elaborat de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
Potrivit dispozitiilor Legii nr. 189/1999, initiativa legislativa in cauza apartine unui Comitet de initiativa care reprezinta cetatenii care sustin propunerea legislativa si a fost publicat in Monitorul Oficial, dupa ce a primit avizul Consiliului Legislativ, urmand procedura prevazuta de art.3 alin.(4) din Legea nr. 189/1999, republicata.
In prezent, acest proiect de act normativ nu produce efecte juridice, fiind necesara continuarea etapelor procedurale instituite prin Legea nr.189/1999, republicata.
In termen de 6 luni de la publicarea propunerii legislative, Comitetul de initiativa, trebuie sa asigure inregistrarea acesteia la Camera competenta a Parlamentului.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Portal Codul Muncii
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Ulterior, Camera Parlamentului sesizata cu initiativa legislativa va incepe procedura parlamentara de legiferare, numai dupa ce initiativa va fi verificata de catre Curtea Constitutionala.