Acest cadru general se aplica numai in cazul pensiilor suplimentare, atunci cand dreptul la pensie exista in baza unui raport de munca si este legat de implinirea varstei de pensionare sau a altor cerinte, conform prevederilor legislatiei nationale.
Documentul nu reglementeaza infiintarea unor noi scheme de pensii suplimentare in Romania, ci asigura cadrul principial necesar protectiei mobilitatii lucratorilor, pe care sa il respecte orice schema de pensie suplimentara, daca aceasta ar fi reglementata.
Totusi, prin legi speciale pot fi adoptate sau mentinute dispozitii mai favorabile pentru dobandirea si pastrarea drepturilor la pensie suplimentara de lucratorii care isi inceteaza activitatea.
Proiectul de lege nu se aplica sistemelor de pensie individuala care sunt bazate pe aderarea individuala a unei persoane la un fond de pensie, altele decat cele incheiate in baza unui raport de munca si nici pensiilor suplimentare ale lucratorilor care vin sa munceasca pe teritoriul Romaniei.
Legis Plus Legislatia Muncii
Diurna legala in Romania si in strainatate
Codul muncii si Legea Dialogului Social
Pensia suplimentara, un beneficiu pe care angajatorul il poate oferi salariatilor? Nou proiect de lege de la Ministerul Muncii
Vesti bune pentru angajatii romani, in contextul in care ministrul muncii, Marius Budai, a facut un anunt interesant pentru cei care activeaza pe piata muncii din Romania.
Vorbim despre un nou proiect de lege propus de Ministerul Muncii care are in vedere sistemul de pensii romanesc. Asadar, este vorba despre acordarea unei pensii ocupationale suplimentare, beneficiu pe care chiar angajatorul l-ar putea oferi salariatilor...mai multe despre pensia suplimentara aici >>>