MMFPS: Codul muncii ar putea fi modificat numai in unele conditii

28 Noiembrie 2012
28 Noiembrie 2012
ministerul munciiLegea nr.189/1999comitet de initiativainitiativa legislativa
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Ministerul Muncii considera ca este necesara continuarea etapelor procedurare instituite prin Legea nr.189/1999 pentru ca initiativa legislativa privind proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003-Codul muncii sa poata produce efecte juridice

Ministerul Muncii a precizat intr-un comunicat ca initiativa legislativa privind proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 773/16.11.2012 a fost exercitata in temeiul dispozitiilor Legii nr. 189/1999 privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni, republicata, si ca, pe cale de consecinta, proiectul de act normativ amintit nu a fost elaborat de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectei Sociale.

Potrivit dispozitiilor Legii nr. 189/1999, initiativa legislativa in cauza apartine unui Comitet de initiativa care reprezinta cetatenii care sustin propunerea legislativa si a fost publicat in  Monitorul Oficial, dupa ce a primit avizul Consiliului Legislativ, urmand procedura prevazuta de art.3 alin.(4) din Legea nr. 189/1999, republicata.

In prezent, acest proiect de act normativ nu produce efecte juridice, fiind necesara continuarea etapelor procedurale instituite prin Legea nr.189/1999, republicata. In termen de 6 luni de la publicarea propunerii legislative, Comitetul de initiativa, trebuie sa asigure inregistrarea acesteia la Camera competenta a Parlamentului.

Ulterior, Camera Parlamentului sesizata cu initiativa legislativa va incepe procedura parlamentara de legiferare, numai dupa ce initiativa va fi verificata de catre Curtea Constitutionala.

Sursa: Ministerul Muncii

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]