Saptamana viitoare urmeaza sa intre in dezbatere la comisiile de specialitate un proiect de lege care propune ca toate facturile sa fie emise in lei si nu in moneda euro. Acest proiect de lege, in cazul in care va fi aprobat, ar obliga toti furnizorii de servicii sa factureze numai in lei.
In opinia presedintelui Comisiei economice din Senat, aceasta obligatie ar fi trebui sa existe deja, precizand ca "e cazul sa fie impartita" devalorizarea monedei nationale si sa nu mai "cada in carca consumatorului".
Proiectul de lege propune astfel ca facturile sa fie emise in lei pentru mai multe tipuri de servicii, conform Mediafax: telefonie mobila, apa canal, achizitie apartamente, abonamente diverse (sali de sport, spa-uri etc.) si multe altele asemenea.
Daniel Zamfir considera ca ar trebui suportata devalorizarea leului nu numai de catre consumator, ci si de catre furnizorul de utilitati si servicii.
"S-a profitat de aceasta smecherie... sigur, platim in lei, dar raportat la euro. Vreau sa stiu de ce mi se raporteaza abonamentul de la fitness in euro", a precizat senatorul.
Noul proiect ar afecta firmele si clientii cu rezidenta in Romania, atrage atentia aceeasi sursa, iar senatorul a anuntat ca ii asteapta la discutii si dezbateri in privinta acestor propuneri pe toti furnizorii de servicii si utilitati.
Senatorul a declarat, potrivit aceleiasi surse:
"Abia astept sa vad argumentele celor care vor sa mentina preturile raportate la euro". Conform proiectului, citat de aceeasi sursa, la capitolul utilitati intra alimentarea cu apa, alimentarea cu energie termica in sistem centralizat, salubrizarea localitatilor, iluminatul public, alimentarea cu gaze naturale, transportul public local de calatori, telefonia fixa sau mobila, internetul, televiziunea prin cablu sau digitala si orice altele asemenea.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Concediu medical. Zilele suportate de angajatorIntrebare: Cate zile de Concediu medical plateste angajatorul daca intr o luna sunt trei concedii medicale:- primul (initial) de 4 zile, 14-17.01.25 - al doilea tot de 4 zile (cu intrerupere fata de primul de cateva zile) 20.01.-23.01.2025 si -al treilea de 5 zile (lucratoare) in continuare (calendaristic vorbind) 24.01.2025-31.01.2025 dar dat de o unitate spitaliceasca (nu de medicul de familie ca celelalte doua).
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Repausul zilnic si repausul saptamanalIntrebare: Ore lucrate sambata O angajata cu norma intreaga de luni pana vineri, lucreaza si sambata 4 ore in showroom. Cand revine la servici: luni de la 08:00, 12:00 sau marti?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<