Cine are responsabilitatea organizarii activitatii de instruire in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor si al protectiei civile?

29 Mai 2011
29 Mai 2011
apararea impotriva incendiilorloc de muncapericol de incendiu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Printre obligatiile privind apararea impotriva incendiilor ce va revin in calitate de administrator sau conducator al unei institutii, se numara si cele referitoare la instruirea si informarea angajatilor dvs. in acest domeniu. Astfel, potrivit legii, trebuie:
 
- sa stabiliti, prin dispozitii scrise, responsabilitatile si modul de organizare pentru apararea impotriva incendiilor in unitatea dvs., sa le actualizati ori de cate ori apar modificari si sa le aduceti la cunostinta angajatilor;
 
- sa elaborati instructiunile de aparare impotriva incendiilor si sa stabiliti atributiile ce revin angajatilor la locurile de munca;
 
- sa verificati daca angajatii cunosc si respecta instructiunile necesare privind masurile de aparare impotriva incendiilor.
 
SANCTIUNE
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.500 de lei la 5.000 de lei neindeplinirea de catre administratorul sau conducatorul unei institutii a obligatiei de a stabili modul de organizare pentru apararea impotriva incendiilor si de a-l aduce la cunostinta angajatilor, potrivit art. 44, alin. IV., lit. d) din Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor.
 
SANCTIUNE
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 de lei la 2.500 de lei neindeplinirea de catre administratorul sau conducatorul unei institutii a obligatiei de a elabora instructiunile de aparare impotriva incendiilor si de a stabili atributiile ce revin angajatilor la locurile de munca, potrivit art. 44, alin. III, lit. e) din Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor.
 
Daca sunteti conducator al unei institutiei, manager sau patron, aveti responsabilitatea organizarii activitatii de instruire a salariatilor in domeniul situatiilor de urgenta, astfel incat:
 
- sa asigurati informarea si instruirea salariatilor dvs. cu privire la actele normative, normele, regulile si masurile care reglementeaza managementul situatiilor de urgenta si care sunt specifice institutiei sau operatorului economic pe care il coordonati, precum si asupra sarcinilor ce le sunt stabilite pentru respectarea lor;
 
- sa verificati insusirea de catre salariati a obligatiilor ce le revin in cazul producerii incendiilor, exploziilor si situatiilor de urgenta;
 
- sa asigurati masurile tehnice si organizatorice necesare pentru instruirea eficienta a salariatilor in domeniul incendiilor, exploziilor si situatiilor de urgenta.
 
INFO
Participarea salariatilor la instruirea in domeniul situatiilor de urgenta constituie sarcina de serviciu.
 
Pentru a va putea instrui in mod eficient salariatii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor si al protectiei civile, trebuie sa luati urmatoarele masuri tehnice si organizatorice:
 
- Sa desemnati personalului care executa instructajele si verifica insusirea cunostintelor.
 
- Sa stabiliti categoriile de instructaje si de salariati, precum si durata instructajelor in functie de specificul activitatii desfasurate si de periodicitatea instructajelor.
 
- Sa asigurati intocmirea sau procurarea documentelor si materialelor pentru planificarea, organizarea, desfasurarea si verificarea instructajelor.
 
- Sa asigurati resursele materiale si documentare necesare pentru realizarea activitatii de instruire.
 
NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]