Mare atentie la faptul ca organizarea si desfasurarea activitatii de aparare impotriva incendiilor sunt impuse prin Ordinul nr.163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de aparare impotriva incendiilor emis de Ministerul Administratiei si Internelor.
Acest act normativ esential pentru angajatori prevede necesitatea infiintarii unui compartiment de aparare impotriva incendiilor sau numirea unui cadru tehnic, exclusiv, pentru aceasta activitate, in cadrul autoritatilor administratiei publice centrale si al celorlalte organe centrale de specialitate, al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, al consiliilor judetene, municipale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, orasenesti si comunale, al institutiilor publice si al operatorilor economici.
Asa cum bine stim, Legea nr. 481 din 2004 privind protectia civila reglementeaza totul despre organizarea protectiei civile la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale, al institutiilor publice, al operatorilor economici si al organizatiilor neguvernamentale.
Mai multe detalii despre organizarea apararii impotriva incendiilor pe PortalSSM.ro
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Portal Codul Muncii
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Va amintim cine este responsabil pentru modul de organizare a interventiei de stingere a incendiilor la locul de munca?
Administratorul sau conducatorul institutiei, dupa caz, este obligat sa stabileasca modul in care se organizeaza interventia de stingere a incendiilor la locul de munca.
Amenda este de 1.000 - 2.500 de lei pentru neindeplinirea de catre administratorul sau conducatorul institutiei, dupa caz, a obligatiei de a asigura intocmirea si actualizarea planurilor de interventie si conditiile pentru aplicarea acestora in orice moment.
Amenda este de 1.000 - 2.500 de lei pentru necunoasterea si nerespectarea de catre utilizator a masurilor de aparare impotriva incendiilor, stabilite de administrator, proprietar sau importator, dupa caz.
Amenda este de 1.000 - 2.500 de lei pentru nedelimitarea, nemarcarea si nedotarea locurilor special amenajate pentru fumat.
Amenda de 500 - 1.000 de lei pentru fumatul in locurile cu pericol de incendiu, stabilite prin regulamente interne.