Motiunea de cenzura depusa cu ocazia asumarii noului Cod al muncii a cazut. Din 216 voturi valabil exprimate, 212 au fost "pentru", iar patru "impotriva". Astfel, Codul Muncii se considera adoptat.
Rezultatul votului a fost anticipat de Premierul Emil Boc, care a transmis parlamentarilor Opozitiei ca motiunea nu are "nicio sansa", deoarece nu are aproape nicio legatura cu proiectul Codului Muncii asumat de Executiv si contine afirmatii contradictorii, copiate sau fara continut.
"Peste doua treimi din text sunt doar atacuri populiste si reprezinta afirmatii demagogice, rasuflate si populiste. Asta demonstreaza ca nu va pasa de oamenii muncii. Motiunea este o simpla declaratie demagogica si populista", a spus seful Executivului, in discursul rostit in plenul Parlamentului.
El a aratat ca motiunea opozitiei poate fi definita prin versurile poeziei "Criticilor mei" a lui Mihai Eminescu: "E usor a scrie versuri/Cand nimic nu ai a spune/Insirand cuvinte goale/Ce din coada au sa sune".
Boc i-a acuzat, totodata, pe parlamentarii Opozitiei ca au plagiat proiectul Codului Muncii asumat de Guvern in varianta proprie de act normativ, prin copierea a 76 de prevederi care, paradoxal, sunt criticate chiar in motiunea de cenzura depusa la adresa Executivului.
Legis Plus Legislatia Muncii
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Premierul a recomandat senatorului PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, sa sustina in fata colegilor din USL o prelegere privind definitia plagiatului.