Proiect pentru imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu handicap

persoane cu handicapservici socialeministerul munciidrepturile persoanelor cu handicap
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul de interes national in domeniul protectiei drepturilor persoanelor cu handicap „Restructurarea institutiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap si crearea de servicii alternative de tip rezidential” este un proiect promovat ca urmare a necesitatii implementarii standardelor specifice de calitate in institutiile rezidentiale pentru persoanele adulte cu handicap, in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor sociale oferite acestora si, implicit, a calitatii vietii beneficiarilor.

Prin HG nr. 628/2009 privind unele masuri de implementare a activitatilor prevazute in programul de interes national in domeniul protectiei drepturilor persoanelor cu handicap "Restructurarea institutiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap si crearea de servicii alternative de tip rezidential", s-a reglementat ca termen de finalizare a activitatilor necesare realizarii programului, data de 31 decembrie 2009. Suma necesara finalizarii lucrarilor, prevazuta in bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, a fost de 7.402.000 lei.

Dat fiind faptul ca din motive administrative ce tin de respectarea prevederilor legale referitoare la procedura de atribuire a contractelor de finantare nerambursabila, precum si a faptului ca activitati importante ale proiectelor depuse se refera la lucrari de constructie, activitatile prevazute in programul de interes national nu au fost finalizate in timpul stabilit, fiind emisa HG nr. 597/2010 care a prelungit termenul pana la data de 31 decembrie 2010, realocand si suma ramasa necheltuita. Astfel, suma necesara finalizarii lucrarilor pana la data de 31 decembrie 2010, alocata prin HG nr. 597/2010 si prevazuta in bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale este de 5.278.000 lei. (Fundatia SERA Romania - 2.304.408 lei, DGASPC Calarasi - 2.973.592 lei). HG nr. 597/2010 a intrat in vigoare la data de 8 iulie 2010

In anul 2010 au fost efectuate plati in valoare de 2.460.390,85 lei, din care: pentru Fundatia SERA Romania - 1.595.655,29 lei, iar pentru DGASPC Calarasi – 864.735,56 lei.

Avand in vedere faptul ca pana la aceasta data, in cadrul acestui program de interes national, lucrarile de constructii sunt la un nivel avansat, consideram necesara prelungirea termenului de finalizare a programului de interes national mentionat si realocarea sumei ramase necheltuite, respectiv 2.817.609 lei.

Prin HG nr. 1073/2010 a fost aprobat programul de interes national in domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu handicap "Dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoane adulte cu handicap prin infiintarea de servicii sociale alternative de tip rezidential pentru persoanele adulte cu handicap".
Fondurile necesare pentru finantarea programului de interes national se asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Conform Anexei la aceasta hotarare, programul se deruleaza pe o perioada de 2 ani, respectiv 2010-2011, iar bugetul aferent este de 5.322 mii lei, din care:
- 4.322 mii lei pentru anul 2010;
- 1.000 mii lei pentru anul 2011.

Actul a intrat in vigoare la data de 09 noiembrie 2010.

Avand in vedere ca programul este multianual, acesta derulandu-se pe o perioada de 2 ani si tinand seama ca in cursul anului 2010 nu s-au derulat activitati aferente acestui program, implicit nu a fost cheltuita suma de 4.322 mii lei alocata pentru anul 2010, se impune modificarea perioadei de derulare din 2 in 3 ani, in perioada 2010 - 2012 si realocarea sumei ramase necheltuite, respectiv modificarea bugetului aferent acestui program de interes national astfel:
- 4.322 mii lei pentru anul 2011;
- 1.000 mii lei pentru anul 2012.

Schimbari preconizate

In vederea imbnunatatirii calitatii vietii persoanelor cu handicap beneficiare ale serviciilor sociale rezidentiale infiintate in urma implementarii programului de interes national mentionat, prezentul proiect de Hotarare urmareste posibilitatea finalizarii lucrarilor aferente realizarii programului de interes national in domeniul protectiei drepturilor persoanelor cu handicap Restructurarea institutiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap si crearea de servicii alternative de tip rezidential, pana la data de 31 decembrie 2011.

Prin prelungirea termenului de finalizare a programului de interes national si realocarea sumei ramase necheltuite se asigura atat unitatea de concordanta in textul actului normativ, avand in vedere ca programul este multianual, derulandu-se pe o perioada de 2 ani, cat si posibilitatea implementarii cu respectarea obiectivelor si obtinerea rezultatelor asteptate, in interesul persoanelor cu handicap.

Cititi mai jos textul integral al proiesctului de hotarare.

Proiect
HOTARÂRE privind modificarea unor acte normative referitoare la derularea programelor de interes national in domeniul protectiei drepturilor persoanelor cu handicap "Restructurarea institutiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap si crearea de servicii alternative de tip rezidential"
 
In temeiul art.108 din Constitutia Romaniei republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta Hotarare:
 
Art. I Articolul unic din Hotararea Guvernului nr. 628/2009 privind unele masuri de implementare a activitatilor prevazute in programul de interes national in domeniul protectiei drepturilor persoanelor cu handicap "Restructurarea institutiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap si crearea de servicii alternative de tip rezidential", publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 356 din 27 mai 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Articol unic. - Activitatile necesare realizarii programului de interes national in domeniul protectiei drepturilor persoanelor cu handicap «Restructurarea institutiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap si crearea de servicii alternative de tip rezidential» se vor finaliza pana la data de 31 decembrie 2011. Suma necesara finalizarii lucrarilor, prevazuta in bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale suma este de 2.817,7 mii lei.  
 
Art. II La Anexa la Hotararea Guvernului nr. 1073/2010 privind aprobarea programului de interes national in domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu handicap "Dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoane adulte cu handicap prin infiintarea de servicii sociale alternative de tip rezidential pentru persoanele adulte cu handicap" publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 746 din 09 noiembrie 2010, pozitia Perioada de derulare si pozitia Buget se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

“Perioada de derulare
Programul se deruleaza pe o perioada de 3 ani, respectiv 2010-2012.
Buget
Bugetul aferent acestui program de interes national este de 5.322 mii lei, din care:
   - 4.322 mii lei pentru anul 2011;
   - 1.000 mii lei pentru anul 2012.”
 
PRIM – MINISTRU
EMIL BOC

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
persoane cu handicapservici socialeministerul munciidrepturile persoanelor cu handicap

Data aparitiei: 08 Martie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Proiect pentru imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu handicap Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]