Personalului didactic i se deconteaza cheltuielile de transport

24 Februarie 2011
24 Februarie 2011
FSLIcadre didacticecheltuieli transportdecont
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a remis urmatorul comunicat de presa:

In urma demersurilor facute de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a emis instructiuni privind decontarea cheltuielilor de transport pentru personalul didactic.  

Va reamintim ca federatia noastra a trimis mai multe adrese prin care a atras atentia M.E.C.T.S. ca o data cu intrarea in vigoare a Legii Educatiei Nationale cheltuielile de transport nu mai sunt decontate de catre autoritatile locale, intrucat a fost abrogata Legea 108/2007, care facea referire la acest drept.

Daca M.E.C.T.S. nu ar fi venit cu aceasta masura, aproximativ 75.000 de angajati din sistem ar fi pierdut intre 20 si 60% din veniturile lunare, iar tolerarea acestei situatii ar fi dus la scaderea calitatii invatamantului din mediul rural, intrucat exista riscul major ca multe dintre cadrele didactice sa renunte la posturile ocupate si sa creasca astfel numarul necalificatilor.
M.E.C.T.S. ar fi putut rezolva aceasta problema mult mai usor, daca ar fi tinut cont de propunerea federatiei noastre adusa la proiectul LEN, prin care solicitam ca decontarea navetei sa fie reglementata de aceasta lege.

“Este o mica victorie obtinuta de FSLI, intr-un razboi dus cu autoritatile statului care nu vor sa mai ofere nimic in folosul romanilor. Ma bucur ca MECTS s-a trezit macar in al doisprezecelea ceas si a reglementat problema decontarii navetei. Daca nu s-ar fi luat masuri, situatia ar fi fost catastrofala pentru cei care isi pierdeau jumatate din venituri pentru plata transportului”, a declarat Simion Hancescu, presedinte FSLI.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]