Ce planuri are Ministerul Muncii pentru angajatii si institutiile din Romania?

ministrul muncii raluca turcandigitalizare institutiiservicii sociale grupuri vulnerabile romania
Ce planuri are Ministerul Muncii pentru angajatii si institutiile din Romania?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
 
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a oferit mai multe informatii cu privire la reforma asistentei sociale, cresterea gradului de ocupare si formarea fortei de munca calificate, precum si referitor la digitalizarea serviciilor furnizate de institutiile care tin de Ministerul Muncii. 
 
Aceste subiecte au fost prezentate in cadrul intalnirii avute miercuri cu Nicolas Schimt, comisar european pentru ocuparea fortei de munca si drepturi sociale, cu privire la cresterea gradului de ocupare, obiectiv important al Ministerului Muncii. ANOFM, institutia cu atributii - cheie si in domeniul formarii, si in domeniul plasarii fortei de munca, are nevoie sa fie eficientizata si modernizata.
 
"Am prevazut in PNRR componenta de digitalizare a acestei institutii, dar la aceasta se va adauga o schimbare de abordare in modul de furnizare a serviciilor, printr-o mai stransa colaborare cu angajatorii. Avem sprijinul Comisiei, la nivel tehnic, pentru a intari rolul ANOFM. Am prezentat concluziile evaluarilor pe care le-am facut, la minister, in ceea ce priveste eficienta serviciilor sociale furnizate in momentul de fata grupurilor vulnerabile, precum si viziunea noastra asupra modului in care ne dorim sa arate asistenta sociala in Romania. Am agreat ca, desi esentiale, investitiile in infrastructura pe care le vom finanta din fonduri europene trebuie dublate de servicii sociale si de profesionisti in domeniul asistentei sociale care sa lucreze in comunitati", a explicat Turcan, pe pagina sa de socializare. 
 
Totodata,  ministrul a amintit de faptul ca garantia pentru copii reprezinta o prioritate si pentru Comisie, dar si pentru tara noastra. 
"Vom primi sprijinul necesar din partea Comisiei pentru a putea implementa garantia pentru copii, la nivel national si ne propunem sa stabilim, in acest sens, o colaborare cu ministerele implicate. Ne propunem sa folosim fondurile europene pentru investitii in economia sociala, instrument insuficient folosit pana acum pentru crearea de locuri de munca si pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. Programul Operational Educatie si Ocupare poate include o axa de interventie dedicata zonei de economie sociala, mai ales in zonele rurale defavorizate unde astfel de intreprinderi pot face diferenta pentru categoriile vulnerabile", a adaugat ministrul Muncii. 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ministrul muncii raluca turcandigitalizare institutiiservicii sociale grupuri vulnerabile romania

Data aparitiei: 17 Iunie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce planuri are Ministerul Muncii pentru angajatii si institutiile din Romania? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]