Ministrul Muncii propune pachete sociale: pentru copii, educationale, sanitare si de consiliere

pachete socialepiata munciiministrul muncii raluca turcanajutor social
Ministrul Muncii propune pachete sociale: pentru copii, educationale, sanitare si de consiliere
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat recent ca are in vedere o noua formula pentru ajutoarele sociale, fiind vorba de incurajarea muncii pentru cei apti de munca si de oferirea unor pachete sociale integrale. 
 
"Numarul beneficiarilor de ajutor social a scazut in Romania in ultimii ani constant si, in acelasi timp, si numarul celor care beneficiaza de ajutorul de sprijin pentru familie, care este tot o forma de ajutor de la stat pentru familiile cu venituri reduse. In privinta ajutoarelor sociale as vrea sa schimbam putin optica in raport cu acordarea acestora si anume sa incurajeze totusi reincadrarea in campul muncii pentru cei care vor sa munceasca, iar cei care nu pot cu adevarat sa fie sprijiniti. Viziunea liberala a noastra in privinta ajutoarelor sociale este sprijin tintit pentru cei cu adevarat vulnerabili si incurajarea muncii pentru cei care pot sa mearga la munca", a explicat Raluca Turcan, in cadrul unei emisiuni televizate, potrivit Agerpres.
 
Totodata, ministrul a atras atentia asupra neregulilor cu privire la acordarea acestor ajutoare sociale care ar trebui acordate in urma unor anchete.
 
"In mod normal, aceasta verificare ar trebui sa se produca undeva la 6 luni. Din nefericire, aici se produce o ruptura, in sensul in care anchetele sociale se fac la nivel de autoritati locale. Unele autoritati locale isi iau in serios misiunea de a-i indemna sa depuna si munca in folosul comunitatii, sa-si caute in continuare un loc de munca. Altii se complac, pentru ca tinandu-i pe oameni oarecum in saracie ii tii si intr-un soi de dependenta", a spus ministrul Muncii.
Ministrul Muncii a anuntat ca impreuna cu echipa din Ministerul Muncii a fost planificata o actiune de inspectii si campanii in teritoriu prin Agentiile Judetene de Plati si Inspectie Sociala. Se doreste astfel sa se vada daca printre beneficiarii de venit minim garantat sau de ajutor pentru sprijinirea familiei se afla si persoane care au deschiderea sa-si caute loc de munca in continuare sau se complac in acea forma de sprijin.
 
"Aici mai exista un aspect care mie imi da destul de mult de gandit si avem spatiu de manevra in continuare si asta intareste oarecum ceea ce am spus de la inceput ca mi-as dori sa se intample in aceste minister, si anume toate formele de sprijin sa fie integrate. Adica un om atunci cand este intr-o situatie vulnerabila sa primeasca pachete integrate de sprijin, si pentru copii, si educationale, si sanitare si de consiliere, si de indrumare, daca pot, spre piata muncii.

Si sa ai o evidenta a acestor pachete sociale, pentru ca, din nefericire, avem persoane care beneficiaza de ajutor social, de venit minim garantat, beneficiaza si de ajutor pentru sprijinirea familiei, au si alocatii pentru copii, au si ajutor pentru incalzire. Am facut o evaluare si exista cumul chiar de 6-7 beneficii de la stat fara sa ai totusi dovada ca omul respectiv nu se complace in acest soi de abundenta de beneficii in loc sa intre pe piata muncii si sa se straduiasca, asa cum se straduiesc milioane de oameni in Romania", a explicat ministrul Muncii
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pachete socialepiata munciiministrul muncii raluca turcanajutor social

Data aparitiei: 15 Ianuarie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Muncii propune pachete sociale: pentru copii, educationale, sanitare si de consiliere Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]