Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru biletele la tratament balnear din acest an, cu 60% mai mult decat s-a cheltuit in anul 2020 cu acest scop.
Decizia privind stabilirea sumei de 200 de milioane de lei pentru biletele de tratament din acest an a fost luata dupa ce s-a constatat ca in 2020 s-a cheltuit doar o treime din totalul de 370 de milioane de lei alocati, respectiv 120,7 milioane de lei.
”Din cauza pandemiei Covid-19, anul trecut gradul de ocupare a fost de doar 40%, ceea ce inseamna 67.000 bilete valorificate. Anul acesta putem contracta aproximativ 103.000 bilete, impartite in 17 serii de plecare in statiuni balneoclimaterice. Nu este asadar vorba despre o diminuare a alocarii fata de ceea ce a fost anul trecut, asa cum sustin unii vechi practicieni ai manipularilor pe seama pensionarilor, cata vreme suma respectiva a fost de fapt utilizata la o treime, din motive legate de pandemie. Pentru 2021, an in care se mentin anumite conditionari ale pandemiei, o alocare cu peste 60% mai mare decat suma folosita in 2020 este una realista si acopera nevoile de tratament ale pensionarilor”, a declarat ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan.
Pot solicita bilete de tratament pensionarii si asiguratii sistemului public de pensii, iar un procent de pana la 15% din numarul total de bilete contractate se aloca unor categorii de persoane care beneficiaza de gratuitate in baza unor legi cu caracter reparatoriu.
Contractul cu Societatea de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca a fost deja semnat, iar maine, 23 martie 2021, este programata prima serie de plecare.

37 de Modele de Regulament Intern

Codul Muncii republicat si actualizat la zi

Diurna legala in Romania si in strainatate
De asemenea, Casa Nationala de Pensii Publice a demarat procedura de contractare si cu ceilalti prestatori de servicii turistice.
Sursa: Ministerul Muncii