Dan Muresan considera ca aceasta contributie la somaj nu ar trebui eliminata, ci regandita. Contributia de cateva procente la fondul de somaj nu ar fi o povara atat de mare pentru firme:
"Pe termen lung, o posibila eliminare a contributiei la somaj, masura anuntata de Guvern, nu este in interesul firmelor si a economiei romanesti. Aceasta contributie la somaj nu ar trebui eliminata, ci regandita si gestionata mult mai bine decat in prezent. Pentru firme, o contributie de 2-3 procente la fondul de somaj nu ar fi, probabil, o povara atat de mare daca, pe langa sustinerea somerilor, o parte din suma ar fi investita in relansarea sistemului de scoli profesionale care este acum la pamant si pentru sustinerea reorientarii profesionale a adultilor apti de munca. Ca intreprinzator, nu ar trebui sa spun ca este o greseala cand se reduce un impozit, o taxa, dar eu sunt interesat ca, pe termen lung, piata muncii sa aiba resurse astfel incat sa nu ne plangem peste doi-trei ani ca nu gasim angajati", explica Muresan, potrivit Mediafax.
Vicepresendintele considera ca si plata impozitelor de catre angajati incepand de la 1 ianuarie 2018 este o idee buna:
"Este un transfer logic pentru ca principalii beneficiari ai acestui sistem de asigurari sunt persoanele, nu firmele. Ca si costuri, lucrurile nu se schimba pentru firma iar salariul net al angajatului va fi, in principiu, acelasi. Sumele achitate acum de catre angajator vor fi incluse in salariul brut al angajatului, care va avea, astfel, posibilitatea, ca beneficar direct, sa le urmareasca mai bine", a concluzionat vicepresedintele APM Cluj.
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Diurna legala in Romania si in strainatate
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic