In ce fel programul Romania educata va sustine pensii mai mari

romania educataministrul muncii raluca turcanpensii mari forta de munca
In ce fel programul Romania educata va sustine pensii mai mari
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a facut recent mai multe declaratii cu privire la programul Romania educata, explicand in ce fel un astfel de demers va duce, pe termen lung, la o pensie mia buna in Romania. 
 
"Romania educata  este unul dintre cele mai importante instrumente de abordare a provocarilor cu care ne confruntam acum pe piata muncii. Ritmul alert al inovarii si tehnologizarii si schimbarile demografice au impact in toate sistemele de educatie, care sunt obligate sa se adapteze. Sunt provocari cu care nu se confrunta doar Romania si la care trebuie raspuns rapid si concret.  Romania educata  inseamna oameni educati si din ce in ce mai bine platiti si, implicit, un sprijin pentru o pensie mai buna. Explicatiile despre contextualizarea proiectului sunt de prisos, in conditiile in care indicatori ca rata parasirii timpurii a scolii si rata participarii adultilor la programe de invatare pe tot parcursul vietii arata decalaje ce trebuie recuperate rapid, cu efect major asupra pietei muncii. Totodata, statisticile vorbesc de la sine: Romania este pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste proportia de tineri cu studii superioare. Doar 1% din adultii din Romania recurg la cursuri de pregatire profesionala, in conditiile in care media UE, inainte de pandemie, era de 11%", a precizat Turcan, potrivit Agerpres.
 
 
Acelasi program sprijina si calificarea fortei de munca, incurajarea competitiei si pregatirea elevilor pentru piata muncii, fiind rezolvate astfel principalele probleme cand vine vorba de forta de munca din Romania. 
 
"In toate discutiile pe care le am cu angajatorii, principala preocupare este lipsa fortei de munca suficient de calificata si de competitiva. Din toate aceste discutii reiese constant faptul ca sistemul educational romanesc de astazi a ramas mult in urma tendintelor de pe piata muncii si nu mai reuseste sa asigure absolventi care sa poata ocupa locurile de munca cerute acum. Cel mai important obiectiv al  Romaniei educate , proiect asumat astazi de Guvern, este acela ca va permite tinerilor sa intre pe piata muncii dupa finalizarea studiilor, pentru ca vor fi pregatiti intr-o meserie, vor dobandi competente relevante pentru ceea ce se cere pe piata si, mai mult, vor fi deschisi catre viitor prin oportunitati de perfectionare si recalificare. Prin parteneriatul dintre mediul economic si unitatile de invatamant se vor asigura nu doar locuri de munca dupa terminarea scolii, ci si profesionisti in industrii esentiale pentru economie, care astazi lipsesc de pe piata muncii",  a explicat ministrul Muncii. 
 
De asemenea, au fost amintite aspectele referitoare la Programul Operational Educatie si Ocupare si sprjijinirea angajatorilor in formarea profesionala a salariatilor. 
 
"Proiectul  Romania educata  va fi transpus in perioada urmatoare intr-un pachet legislativ. Acest pas este necesar pentru a da generatiilor urmatoare aceleasi oportunitati pe care le au tinerii din tarile europene cu sisteme de educatie eficiente si orientate catre viitor. si revin la un obiectiv al MMPS despre care am mai discutat: o orientare mai pragmatica asupra serviciilor publice privind ocuparea. Ministerul Muncii se va concentra pe gasirea de solutii pentru forta de munca neocupata si va folosi fondurile europene pentru a veni in sprijinul angajatorilor pentru a-si pregati angajatii in ariile profesionale cele mai cautate astazi. Amintesc de Programul Operational Educatie si Ocupare cu un buget de 3,9 miliarde de euro, program care va include o finantare consistenta pentru masuri de formare si ocupare. Toate aceste planuri: educatie, angajare, pregatire continua ca raspuns la schimbarile din piata muncii se intrepatrund si se conditioneaza reciproc, iar reformele in educatie promovate prin proiectul "Romania Educata" reprezinta singurul raspuns concret pentru a fi competitivi pe o piata a muncii in continua schimbare", a  explicat Raluca Turcan, conform sursei amintite. 
 
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
romania educataministrul muncii raluca turcanpensii mari forta de munca

Data aparitiei: 15 Iulie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

In ce fel programul Romania educata va sustine pensii mai mari Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]