Pentru angajatii care lucreaza in tura de noapte, cand fac controlul medical la angajare, trebuie sa se specifice pe fisa de aptitudini ca sunt apti sa desfasoare munca de noapte?
Raspunsul specialistului:
Pentru personalul care lucreaza in tura de noapte, medicul de medicina muncii realizeaza examinarile medicale profilactice prevazute in Fisa 143. Personal care lucreaza in tura de noapte (in intervalul orar 22.00 - 6.00):
Examen medical la angajare:
- examen clinic general
- glicemie
- ECG
- examen psihologic - la indicatia medicului de medicina muncii
Examen medical periodic:
- examen clinic general - anual
- glicemie - anual
- ECG - anual
- examen psihologic - la indicatia medicului de medicina muncii
Contraindicatii:
- diabet zaharat decompensat
- epilepsie
- psihoze manifeste
- boala cardiaca ischemica
- hipertensiune arteriala (gradul 3, complicata)
- ulcer gastric/duodenal forme active
- tineri sub 18 ani
- gravide
Aceasta fisa se regaseste in Anexa 1 la HG nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
La art. 16 din HG nr. 355/2007 Se prevede ca Medicul specialist de medicina muncii, in baza fisei de solicitare a examenului medical la angajare, fisei de identificare a factorilor de risc profesional, dosarului medical si a examenelor medicale efectuate, completeaza fisa de aptitudine cu concluzia examenului medical la angajare: apt, apt conditionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.
Prin urmare, apreciem ca doar una dintre aceste concluzii vor aparea pe fisa de aptitudini, insa, avand in vedere ca examinarile medicale profilactice se fac conform Fisei 143, concluzia „apt” inscrisa de medicul de medicina muncii apreciem ca se refera la munca de noapte. Insa acest aspect poate fi lamurit numai de catre medicul de medicina muncii care are competenta de a completa fisa de aptitudini.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Incadrarea deplasarii salariatului se stabileste in functie de motivul deplasariiIntrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Fisa de post pentru Inginer de dezvoltare a produselor softwareIntrebare: Va rog sa-mi trimiteti un model fisa de post pentru codul COR 251207: Inginer de dezvoltare a produselor software.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<