Un comunicat recent transmis de Camera de Comert Romano-Germana (AHK) contine aprecierea si sustinerea fata de proiectul de lege cu
noi ajustari si modificari in programul "Kurzarbeit" pentru sustinerea companiilor din Romania.
Potrivit organizatiei, programul si-a dovedit eficienta in Germania in perioade de criza, ajutand companiile, iar noile modificari, desi mai sunt aspecte de imbunatatit, reprezinta un pas in directia buna.
"Mai ales posibilitatea de a reduce cu pana la 80% timpul de munca al salariatilor, una din cerintele AHK Romania, este imbucuratoare, dar si faptul ca modificarile aduse legii se pliaza pe nevoile companiilor", este de parere presedintele AHK Romania, Dragos Anastasiu, citat de Agerpres.
De asemenea, se aminteste faptul ca, de la inceputul pandemiei, AHK Romania a subliniat in mai multe randuri importanta si necesitatea introducerii Kurzarbeit, bazandu-se pe experienta altor state, in special Germania, unde acest instrument functioneaza cu succes de mai bine de un secol.
"Pandemia inca nu s-a incheiat, iar urmarile ei vor produce efecte si pe viitor. De aceea este important faptul ca legislatia privind Kurzarbeit a fost ajustata si aplicarea ei prelungita", comenteaza Sebastian Metz, director general AHK Romania.
Potrivit comunicatului, o varianta ideala ar fi aplicarea si pe viitor, inclusiv dupa incheierea pandemiei, a acestui program, alaturi de continuarea unui dialog deschis dintre mediul de afaceri si Guvern.
AHK Romania (Camera de Comert si Industrie Romano-Germana) este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania si numara peste 600 de firme-membre, oferind companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente, dar si consultanta in afaceri.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<