Constientizarea mizei sanatatii si securitatii la locul de munca creste in societate. Inspectia Muncii continua controalele

inspectia muncii 2018norme ssm 2018incapacitate temporara de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 26 februarie - 2 martie 2018, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 703.172 de euro, adica 3.258.500 de lei. Au fost depistate 307 persoane care lucrau fara forme legale, dintre acestea 58 erau din Ialomita, 43 din judetul Arad si 27 din Bihor.

In domeniul relatiilor de munca, au fost efectuate 1592 de controale in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 3.016.500 de lei, din care 2.770.000 de lei pentru munca nedeclarata, si au fost sanctionati 330 de angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 949 de controale, in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 242.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 97 evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi sau nu incadrate ca fiind accidente de munca. Dintre acestea, 27 au avut loc in Bucuresti si 14 in judetul Arges.

"Constientizarea mizei sanatatii si securitatii la locul de munca creste in societate. Treptat, companiile au ajuns sa ia in considerare tot mai mult aceasta preocupare in cadrul organizatiei lor. Prin urmare, este esential ca viitorii angajati si managerii sa stapaneasca aceste notiuni, prin cunoasterea si aplicarea bunelor practici. In calitate de specialisti si de promotori ai legii prevenirii, recomandam sa fie adoptate urmatoarele bune practici: integrarea managementul sanatatii si securitatii in munca in toate etapele de functionare a companiei (achizitie, studiu, productie), armonizarea politicii de SSM cu alte politici ale companiei (resurse umane, calitate, mediu, productie, management financiar), analizarea accidentelor de munca si a bolilor profesionale pornind de la originea cauzelor, identificarea si evaluarea prealabila a riscurilor, integrarea prevenirii de la proiectarea spatiilor, a echipamentelor si a statiilor de lucru, pana la metodele de lucru."


Ce trebuie sa stii despre organizarea cercetarii evenimentelor care produc incapacitate temporara de munca?

Cercetarea evenimentelor are ca scop stabilirea imprejurarilor si a cauzelor care au condus la producerea acestora, a reglementarilor legale incalcate, a raspunderilor si a masurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare si, respectiv, pentru determinarea caracterului accidentului...citeste mai multe aici despre evenimentele de munca aici >>>


Sursa: Inspectia Muncii


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspectia muncii 2018norme ssm 2018incapacitate temporara de munca

Data aparitiei: 08 Martie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Constientizarea mizei sanatatii si securitatii la locul de munca creste in societate. Inspectia Muncii continua controalele Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]