Inspectia Muncii: prevenirea accidentelor de munca este o prioritate, fiind de o importanta covarsitoare. Antreprenorii pot beneficia de consilierea inspectorilor de munca

Isabela Alexe
Isabela Alexe
07 Februarie 2018
07 Februarie 2018
Isabela Alexe
Isabela Alexe
prevenirea accidentelor de muncalegea preventieinorme ssm 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inspectia Muncii a desfasurat noi actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 364.764 de euro, adica 1.699.800 de lei.

In acest intervat, adica in perioada 22 - 26 ianuarie 2018, au fost depistate 123 de persoane care lucrau la negru, dintre acestea 19 erau din judetul Bihor, 18 din judetul Constanta si 17 din Prahova.

In domeniul relatiilor de munca, au fost efectuate 1.704 controale in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 1,59 milioan de lei, din care 1,40 milioane de lei pentru munca la negru, si au fost sanctionati 280 de angajatori.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.124 de controale, in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 106.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 117 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi sau nu incadrate drept accidente de munca. Dintre acestea, 58 au avut loc in Bucuresti.

"In urma accidentelor de munca recente tin sa subliniez, din nou, cateva aspecte legate de importanta covarsitoare a prevenirii. Legea prevenirii, intrata de curand in vigoare, da angajatorilor posibilitatea de a primi indrumari inainte de a fi sanctionati in urma controalelor autoritatilor. In domeniul securitatii si sanatatii in munca, acest lucru inseamna ca antreprenorii pot beneficia de consilierea inspectorilor de munca pentru a evalua corect riscurile si pentru a indrepta anumite greseli. Trebuie stabilite foarte clar urmatoarele aspecte: principalele surse de pericol ale unitatii sau santierului, masurile care se impun pentru eliminarea pericolului sau, daca este imposibil, reducerea si controlul riscurilor, masurile care trebuie luate pentru a se asigura ca actiunile sau demersurile corective intreprinse sunt durabile si eficiente, astfel incat pericolul sa fie eliminat sau controlat definitiv, programul de completare a masurilor corective si numele persoanelor responsabile", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.



Sursa: Inspectia Muncii


NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]