Inspectia Muncii: Amenzi in valoare de 2,77 milioane de lei, in perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2018

controale inspectia muncii 2018controale ssm 2018munca la negru 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inspectorii de munca continua seria controalelor, asa ca au aplicat amenzi in valoare totala de circa 2,77 milioane de lei, in perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2018.

In cadrul acestor verificari a fost vizata depistarea persoanelor care lucrau la negru, potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, AGERPRES, de Inspectia Muncii.

"Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2018, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 596.559 de euro, adica 2.774.000 de lei. Au fost depistate 288 de persoane care lucrau la negru, dintre acestea 35 erau din judetul Arad, 32 din judetul Ialomita si 24 din judetul Cluj", este precizat in comunicat.

In domeniul relatiilor de munca, au fost efectuate 1.827 de controale, in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 2,52 milioane de lei, din care 2,32 milioane de lei pentru munca la negru, si au fost sanctionati 346 de angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.060 de controale, in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 253.500 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 103 evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Dintre acestea, 50 au avut loc in Bucuresti si 16 in judetul Cluj.

"Inspectia Muncii continua campania de constientizare care urmareste informarea si prevenirea angajatorilor. Actiunile inspectorilor de munca sunt legate de completarea si transmiterea in registrul general de evidenta a salariatilor a elementelor raportului de munca ca urmare a transferului contributiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. Insistam pentru cunoasterea si constientizarea beneficiilor muncii legale si asupra riscurilor la care se expun atat angajatii cat si angajatorii in cazurile de munca nedeclarata", mai precizeaza institutia.


Angajatorul este OBLIGAT sa completeze fisele de post ale lucratorilor cu atributii in domeniul SSM


Este de la sine inteles ca angajatorul are obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca.

Chiar daca obligatiile lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca nu aduc atingere principiului responsabilitatii angajatorului, implementarea politicilor de securitate si sanatate in munca este realizata, pe principiul delegarii responsabilitatilor, prin angajatii societatii, adica de lucratorii desemnati a se ocupa cu activitatile de prevenire si protectie in firma.

Angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata...citeste  mai multe despre SSM aici >>>


Sursa: Inspectia Muncii



de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
controale inspectia muncii 2018controale ssm 2018munca la negru 2018

Data aparitiei: 09 Februarie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inspectia Muncii: Amenzi in valoare de 2,77 milioane de lei, in perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2018 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]