Inteligenta artificiala si locurile de munca. Robotizarea proceselor si necesitatea acestora

Mara Dobrin
Mara Dobrin
20 Noiembrie 2017
20 Noiembrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
inteligenta artificialalocuri de muncarobotica
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Asociatia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania (ABSL) a dezbatut in cadrul conferintei sale anuale viitorul industriei serviciilor de afaceri din tara noastra si influenta inteligentei artificiale in performantele acestui sector.

Tema conferintei, “Shifting Perspectives. Envisioning the New World”, a avut in focus schimbarile accelerate din domeniul tehnologiei, care determina transformari ireversibile ale pietei si industriei din intreaga lume.

„Conferinta ABSL si dezbaterile avute au demonstrat ca ne aflam pe un trend ascendent. In prezent, se intampla multe lucruri in Romania. Avem astazi 120.000 de angajati, dar potentialul industriei este de 300.000. Iar asta se intampla pentru ca tara noastra creste mai repede decat alte destinatii mari din Europa: este multifunctionala si exista o crestere a complexitatii serviciilor, asta si datorita inteligentei artificiale si robotizarii proceselor care contribuie la imbunatatirea experientei clientilor. Utilizarea acesteia nu face locurile de munca sa dispara, ci sporeste eficienta si le ofera oamenilor posibilitatea de a fi creativi in joburile de o complexitate superioara pe care le vor avea ca urmare a acestor schimbari.”, a declarat Cosmin Patlageanu, Presedintele Asociatiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania (ABSL).

Invitatul special al conferintei, renumitul speaker Dr. Max McKeown, unul dintre cei mai apreciati mentori in inovatie, a vorbit despre strategiile personale pe care le putem dezvolta pentru a modela viitorul, despre abilitatea oamenilor de a invata, de a se conecta la viitor prin schimbarile pe care le pot face azi si a subliniat faptul ca viitorul se construieste actionand in prezent.

Liderii industriei serviciilor de afaceri din Romania au punctat faptul ca tehnologizarea si introducerea inteligentei artificiale reprezinta un instrument care poate da mai mult sens si mai multa valoare fiintei umane, prin preluarea activitatilor repetitive, de rutina.

Asadar, implementarea inteligentei artificiale nu diminueaza in niciun fel importanta capitalului uman, ci o repozitioneaza, valori traditionale precum: responsabilitate, atentie si respect pentru cei din jurul nostru, verticalitate si transparenta, fiind esentiale in viitor. Tehnologia este in continua schimbare, iar investitia in educatie primeaza, astfel ca, in anii care urmeaza, vor exista mai mult mentori, decat sefi sau superiori ierarhici.

In cadrul conferintei au fost prezentate gadgeturi, aplicatii practice ale roboticii si inovatii tehnologice create pentru imbunatatirea relatiei si experientei clientilor. In plus, cei prezenti au putut arunca o privire in viitor, la specialistii de maine, mai exact un grup de elevi ai Colegiului National „Spiru Haret” din Bucuresti, care a prezentat un robot si un joc demo creat de ei, in cadrul programului ”FIRST Tech Challenge Romania”.

Concluzia dezbaterilor din cadrul conferintei ABSL este ca industria din Romania este in plin proces de maturizare, de integrare a schimbarilor in tehnologie, de crestere a eficientei si a performantei, si de adaptare la specificul actual al pietei fortei de munca.


Sursa: Mediafax


NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]