Ministerul Muncii - reglementarea meseriilor viitorului este un obiectiv important

meseriile viitoruluifemei it
Ministerul Muncii - reglementarea meseriilor viitorului este un obiectiv important
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reglementarea meseriilor viitorului este un obiectiv important, iar una dintre aceste meserii este cea de profesionist in domeniul stiintei datelor care ar putea fi inclusa in Clasificarea Ocupatiilor din Romania, a afirmat ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.
 
Totodata, trebuie facute eforturi pentru a creste numarul femeilor care lucreaza in domeniul tehnologiei informatiilor, sustine demnitarul.
 
Fiti la curent cu NOILE modificari aduse COR-ului! Cititi cu atentie COR "Arborele genealogic" COMPLET pentru identificarea codurilor de ocupatii din Romania, detalii AICI >>>
 
"Avem nevoie de cat mai multi romani pregatiti pentru meseriile viitorului! Am intalnit astazi femei destepte si constiente de plusvaloarea pe care o aduc in societate prin ceea ce fac. Sunt femei care activeaza intr-un domeniu special - stiinta datelor - care isi pune amprenta pe fiecare aspect al vietii fiecaruia dintre noi. Avem nevoie de cat mai multi specialisti romani si de cat mai multe femei care sa fie pregatite pentru meseriile viitorului!", a scris Simona Bucura-Oprescu.
 
Ministrul Muncii a luat cuvantul la Conferinta "Women in Data Science" (WiDS) Romania, care a reunit profesionisti din domeniul stiintei datelor din tara si de peste hotare, precum si reprezentanti ai administratiei publice. Tema Conferintei a fost "Viitorul Inteligentei Artificiale. Oportunitati si Provocari", una dintre cele mai importante dezbateri vizand modul in care inteligenta artificiala poate veni cu solutii adecvate in administratie publica, piata muncii si asistenta sociala.
 
"La Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale lucram pentru a avea solutii si date integrate pentru piata muncii, prestatii sociale si formare profesionala. Ma preocupa digitalizarea si digitizarea, fara a pierde insa din vedere ca este importanta componenta umana. Desi tehnologiile de Inteligenta Artificiala au potentialul de a automatiza anumite sarcini si de a imbunatati eficienta operatiunilor, ele nu pot inlocui pe deplin expertiza, rationamentul si interactiunea umana. De aceea pentru mine este important si sa reusim sa aducem in sistemul public profesionisti pentru a creste gradul de competenta. Reglementarea meseriilor viitorului este un obiectiv important, iar una dintre aceste meserii este cea de profesionist in domeniul stiintei datelor pe care imi doresc sa o includem in Clasificarea Ocupatiilor din Romania. Totodata, trebuie facute eforturi pentru a creste numarul femeilor care lucreaza in domeniul tehnologiei informatiilor", a mai notat Simona Bucura-Oprescu.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
meseriile viitoruluifemei it

Data aparitiei: 22 Martie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Muncii - reglementarea meseriilor viitorului este un obiectiv important Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]